Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gintaro kelio ekspedicija aplankė Azerbaidžaną

Lietuviškos ekspedicijos senuoju Gintaro keliu „Amber route BC“ dalyvius gegužės 25-27 dienomis sutiko azerbaidžaniečiai. Prieš savaitę Vilniuje startavusi verslo ir kultūrinė ekspedicija iki birželio 10 d. aplankys Gruziją, Azerbaidžaną, Iraną bei Turkiją.
Naujieji Baku simboliai
Naujieji Baku simboliai - dangoraižiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Senuoju gintaro prekybos keliu keliaujantys lietuviai su visomis aplankytomis šalimis siekia užmegzti glaudesnius kultūrinius ir verslo santykius. „Amber route BC“ keliautojų komandą sudaro lietuviai archeologai, verslo lyderiai, teisės, kultūros, mokslo ir žurnalistikos specialistai.
 
Lietuvių ekspedicija susidomėjo ir tarptautinis Azerbaidžano naujienų portalas trend.az, kuris pakalbino žygio dalyvius. Ekspedicijos vadovas Rokas Volungevičius apibūdindamas lietuvių viešnagę Azerbaidžane teigė, kad abu regionai – ir Baltijos ir Kaspijos – kaip ir abi šalys, Lietuva bei Azerbaidžanas, yra įdomios viena kitai ne tik kaip valstybės su turtinga istorija, gilia kultūra bei tradicijomis ar kažkada gyvavusiais plačiais tarpusavio ryšiais. „Ši ekspedicija, tai neišnaudotų galimybių kelias, kuris suteikia puikias atities bendradarbiavimo galimybes. O tai, be abejonės, bus naudinga abiejų valstybių vystymuisi, verslui, investuotojams ir kultūrai“, – teigė R.Volungevičius. 
 
Ekspedicijos metu daug dėmesio yra skiriama susitikimams su šalių lyderiais, vyriausybinėmis institucijomis ir įvairių sričių ekspertais, taip pat su informacijos rinkėjais ir skleidėjais. Šis iš privačių iniciatyvų gimęs projektas išaugo į didelį tarptautinį judėjimą. „Lietuvoje net keletas ministerijų, ambasadų, įtakingų kultūros institucijų ir žiniasklaidos kanalų tapo šio projekto partneriais“,- rašo trend.az.
 
Vis dėlto Gintaro kelio ekspeditoriai būdami prie Kaspijos jūros labiausiai pažymį savo diplomatinę misiją. Svarbiausi tikslai: „priartinti“ šalis vieną prie kitos, skleisti žinią apie Lietuvą ir jos potencialą, taip pat į tėvynę parvežti daugiau informacijos apie Azerbaidžaną, jo žmones, ekonomiką ir perspektyvas. 
 
Per ateinančius kelis metus planuojama surengti dar kelias tokias tiriamąsias verslo-kultūros ekspedicijas, kurios galėtų dar labiau išplėtoti ryšius tarp Gintaro kelio šalių. „Ši ekspedicija tiesia Gintaro kelią tarp Baltijos ir Kaspijos jūros iš naujo“,- džiaugiasi azerbaidžaniečiai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas