Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija jau atsivėrė, bet ar jau verta į ją keliauti?

Graikija jau daugiau nei prieš savaitę gana netikėtai panaikino privalomą saviizoliaciją atvykstantiems iš keliasdešimt šalių, tarp jų – ir Lietuvos. Atrodytų – puikios žinios! Nuo balandžio mėnesio sniego Lietuvoje galima pabėgti į malonią dvidešimtkelių laipsnių šilumą. Bet ar tikrai? Trumpas atsakymas – dar nevažiuokit, bet jau planuokit.
Graikija atvėrė sienas, kad galėtų pasiruošti turizmo sezonui
Graikija atvėrė sienas, kad galėtų pasiruošti turizmo sezonui / „Scanpix“ nuotr.

Nuo balandžio 19 d. atvykstantys į Graikiją Europos Sąjungos valstybių, Šengeno zonos valstybių ir dar saujelės kitų (Jungtinės Karalystės, JAV, JAE, Serbijos, Izraelio, Australijos, Naujosios Zelandijos, Pietų Korėjos, Tailando, Ruandos, Singapūro bei Rusijos) atleidžiami nuo privalomos 7 dienų saviizoliacijos, jeigu jei yra visiškai pasiskiepiję arba gali pateikti ne senesnį nei 72 val. neigiamą COVID-19 testą.

Tik panagrinėjus karantino taisykles Graikijoje pasidaro aišku – vykti dar nėra ko. Nėra net kaip ir patogiai nuskristi iš Lietuvos – nevyksta tiesioginiai nei reguliarūs, nei kelionių organizatorių užsakomieji skrydžiai, ir ne be reikalo.

„Poilsiauti dabar tikrai netinkamas laikas – dar tris savaites, iki gegužės 15 d.“, – perspėjo Kretoje beveik dešimt metų gyvenantis Audrius A. Morkūnas, įkūręs čia kelionių agentūrą „Mano Kreta“. O nuo tada – pirmyn. Bet jau verta būtų pradėti planuoti, nes sezonas Graikijai prognozuojamas karštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas