Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzijos kurorte Batumyje iš fontano liejasi „čača“ – naminė gruzinų vynuogių degtinė

Juodosios jūros pakrantėje esančiame Gruzijos kurortiniame mieste Batumyje, daugeliui lietuvių žinomame dar nuo sovietų okupacijos laikų, atidaryta neįprasta atrakcija turistams – fontanas bokštas, iš kurio bėga ne vanduo, o nacionalinis alkoholinis gėrimas, stipri gruziniška samanė „čača“, skelbia portalas Pressnews.ge.
Geriausiai vėsina fontanai
Fontanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Patraukli turistinė naujovė liaudyje jau vadinama „Čača Tauer“ (iš angl. k. Čačos bokštas). Tai 25 m aukščio bokšto pavidalo konstrukcija, iš kurios atsigerti galės visi norintys: ir turistai, ir vietos žmonės.

Kad Batumio vietiniai gyventojai netaptų alkoholikais, „gyvybės gėrimo“ fontaną sezono metu kasdien žadama įjungti vos 15-ai minučių, o ne sezono metu – kartą per savaitę. Tuo metu, kai iš fontano liesis čača, kiekvienas norintis galės nemokamai pamaloninti gomurį ir „atsigaivinti“ nacionaliniu gėrimu.

Šio bokšto fontano statybas inicijavo ir finansavo Batumio merija. Projektas miesto biudžetui kainavo per 810 000 GEL (1,3 mln. Lt). Jis skirtas miesto turistiniam patrauklumui didinti bei skleisti jo reklamą užsienyje.

Čača – tai naminė, iš vynuogių gaminama gruzinų degtinė. Jos alkoholio stiprumas dažniausiai siekia 70 laipsnių. Nacionalinį gėrimą, priskiriamą vynuoginių brendžių rūšiai, gruzinai gamina tiek namuose, tiek ir gamyklose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas