Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 08 13

Į Arktį burine jachta su mylimąja plaukiantis Kęstutis: „Esam lengvai išprotėję chuliganai“

„Nežinau daugiau tokių bepročių kaip mes! Uostuose mūsų vienintelių laivelis neužsibūna – plaukiam bet kokiu oru“, – juokiasi šeimos gydytojas ir keliautojas Kęstutis Juška.
Kęstutis ir Živilė dviese plaukia burine jachta į Arktį
Kęstutis ir Živilė dviese plaukia burine jachta į Arktį / Kęstučio Juškos nuotr./ 15min koliažas

Kartu su gyvenimo drauge Živile jis daugiau nei mėnesį plaukė burine jachta link Arkties. Didžiąją kelionės dalį jame pora ir gyveno. Nors svarbiausias šios kelionės tikslas – įgyvendinti seną svajonę, Kęstutis neslepia, jog nepamaišytų ir Guinnesso rekordas.

Kęstučio Juškos nuotr./Tokie vaizdai lydi Kęstutį ir Živilę jų kelionėje burine jachta
Kęstučio Juškos nuotr./Tokie vaizdai lydi Kęstutį ir Živilę jų kelionėje burine jachta

Liepos 7 d. iškeliavę iš Klaipėdos Kęstutis ir Živilė pirmąją kelionės dalį baigė rugpjūčio 14 d. Trumsėje (Norvegijoje).

„Tai – pirmoji kelionės dalis. Antroji bus kitąmet, kai pajudėję iš Trumsės pasieksime Svalbardo archipelagą, esantį Arkties vandenyje. Iš viso – 2600 jūrmylių“, – pasakojo keliautojas.

Jachtą rado Nidoje

Į išsvajotą kelionę, kuriai ruošėsi net kelerius metus, pora išplaukė burine jachta. „Istorija labai paprasta – aš visada turėjau svajonę sujungti pėsčiųjų žygius su plaukimu. Mane visada žavėjo, kaip prieš 100 ir daugiau metų keliautojai ir tyrinėtojai visur keliaudavo su buriniais laivais. Paprastai atvykę į kurią nors vietovę iki žiemos, ten ir žiemodavo. Įšalę leduose, įlankose laive prabūdavo visą žiemą. O pavasarį tęsdavo kelionę.

Skaitydavau apie tai, kaip Šiaurėje tie tyrinėtojai žiemodavo su baltaisiais lokiais atšiauriausiomis sąlygomis. Tas mane visada žavėjo ir galiausiai taip užvaldė mintis, kad prieš trejus metus nusipirkau burinį laivelį ir ėmiau pats ruoštis panašiai kelionei į Šiaurę“, – neslėpė Kęstutis.

Anksčiau nemažai keliavęs po atšiaurius kraštus, pvz., Sibirą, praėjusiais metais kartu su Živile jis išbandė ir burinę jachtą. „Juokaujam, kad pernai plaukėm į romantinę kelionę panašiu maršrutu – paplaukiojome Švedijoje ir Norvegijoje, patyrinėjom, pažiūrėjom, kaip sekasi. Na, o šiemet jau išsiruošėme į tikrąjį žygį, kuris, tiesą sakant, kur kas intensyvesnis, nei tikėjomės“, – kalbėjo Kęstutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius