Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 12 09

Į JAV nuvykęs lietuvis išgyveno tikrą siaubą: „Žmogų ėmė tampyti traukuliai“

Neseniai žaidėme tokį prieškalėdinį asmeninių klausimų žaidimuką, kuriame, be visų kitų klausimų, buvo ir klausimas, kurioje šalyje norėtumėte gyventi. Ten nebuvo patikslinta, ar tai yra užsienio šalis, todėl mano pirmasis atsakymas buvo, aišku, kad Lietuvoje, nes čia beveik viskas, išskyrus šaltą orą ir porą kitų dalykų, yra geriausia. Ir kuo toliau, tuo bus geriau (aišku, jei tik Putinas nesugalvos pulti NATO, tada niekam nebus gerai, įskaitant ir jį patį). Bet paskui pagalvojome, kad tuomet toks klausimas neturi prasmės, todėl jį pakoregavome, įtraukdami užsienio šalies sąlygą.
Dėl draugo nelaimės teko kviesti pagalbą
Dėl draugo nelaimės teko kviesti pagalbą / Vaido Mikaičio nuotr.

Taigi, kokioje užsienio šalyje norėtumėte gyventi? Atsakykite ir patys sau dėl įdomumo. Aš tada iškart norėjau karktelti, kad aišku, jog Amerikoje, tai yra JAV, nes nuo gilios vaikystės, tai yra dar nuo sovietmečio, esu šios šalies gerbėjas.

Gal tai lėmė, kad JAV turėjau giminių, kurie po Antrojo pasaulinio karo kartu su daugybe mūsų tautiečių, bėgdami nuo iš Rytų ateinančio raudonojo tvano, į Lietuvą atnešančio tremtis, okupaciją, nelaisvę, skurdą bei sutryptą žmogiškumą, pasitraukė į Vakarus ir galiausiai nusėdo JAV.

Mums į ubagišką Sovietų Sąjungą siųsdavo siuntinius su kramtoškėmis.

Taigi, dar vaikščiodamas po stalu, žinojau, kad turiu ne įsivaizduojamą, o tikrą dėdę Amerikoje, kurio šeima periodiškai mums į ubagišką Sovietų Sąjungą siųsdavo siuntinius su kramtoškėmis ir kitomis amerikoniškomis zabovomis. Tas dėdė buvo mano močiutės Izabelės Ragauskienės brolis, tai yra ne tas tikrasis dėdė, bet truputį tolimesnis asmuo, bet tai buvo nesvarbu, visi darželio vaikai žinojo, kad turiu dėdę Amerikoje. Vaikščiodavau po darželį visas pasikėlęs ir girdavausi.

Pamenu, kai iš Amerikos paskambindavo giminės, tada prie telefono susirinkdavo visa šeima ir sustodavo į eilę, idant kiekvienas gautų progą persimesti su jais bent keliais žodžiais.

Taigi, Amerika mano sistemoje buvo instaliuota nuo mažų dienų. Visada įsivaizdavau ją kaip laisvės, svajonių ir gėrio žemę. Idealizavau ją. Kai užaugau, teko joje pagyventi ir pažinti iš arčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius