Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Kroatiją išvykusius lietuvius lydėjo virtinė nesėkmių: problemos prasidėjo sugedus automobiliui

Daug metų svajojau nuvykti į pasaulinį festivalį „Ultra music Europe 2023“, kuris vyksta Kroatijoje, pačiame Splito miesto centre, o šio festivalio kempingas įkurtas ant Adrijos jūros kranto.
Lietuvių draugų kelionė į Kroatiją
Lietuvių draugų kelionė į Kroatiją / Asmeninio archyvo nuotr.

Šaltą 2022 metų rudenio vakarą sėdėdami su draugu nusprendėme nusipirkti bilietus į šį festivalį ir susikurti smagų vasaros nuotykį. Užsisakėme bilietus, suplanavome kelionės maršrutą ir beliko nuspręsti, su kokia transporto priemone keliauti – nuosavu automobiliu ar skristi lėktuvu.

Po ilgų svarstymų nusprendėme vykti nuosavu automobiliu „Ford Transit“, juk taip bus smagiau ir įdomiau. Prieš kelionę atsakingai patikrinome automobilį autoservise ir sutvarkėme visus reikiamus mazgus. Susikrovėme daiktus ir išvykome į taip lauktą vasaros nuotykį.

Paskambinę į Lietuvą sutarėme, kad pargabenti mūsų automobilio atvyks draugo tėtis.

Taigi, kelionė prasidėjo Vilniuje su mūsų mikroautobusiuku. Pirma stotelė buvo Varšuva, užsukome į parduotuvę nusipirkti maisto ir gėrimų kelionei bei papietauti. Kita pirmos dienos stotelė buvo Katovicų miestas, kuriame sustojome apsižvalgyti, apie valandą pasivaikščiojome ir kelionę tęsėme toliau.

Už geros valandos atvykome į mūsų pirmą nakvynės vietą Mšanos miestelį. Atvykę užsukome į šalia esančią užeigą pavakarieniauti, pasiėmėme po mėsainį, kurį vos įveikiau, o pavalgę ir ilgai negalvoję ėjome miegoti, kadangi jau buvo vėlu.

Atsikėlę nuėjome į viešbučio restoraną papusryčiauti ir išlėkėme toliau į trasą. Važiavome link Vienos. Šią dieną beveik nestojome, išskyrus į degalines kuro, kadangi per vieną dieną turėjome įveikti 1080 km. Pravažiavę Vieną, vykome link Graco miesto, ties kuriuo ir prasideda visi kelionės įdomumai.

Prie Graco miesto autostradoje sugedo mūsų „Ford Transit“ turbokompresorius, jis sugedo dėl senumo ir nebegalėjome tęsti kelionės. Sustojome artimiausioje degalinėje. Pradėjome spręsti problemą, kaip toliau vykti į festivalį.

Paskambinę į Lietuvą sutarėme, kad pargabenti mūsų automobilio atvyks draugo tėtis. Susitarėme su degalinės operatoriais, kad galėtume palikti mūsų „Transitą“ pas juos aikštelėje, palikome raktus jiems ir išvykome į festivalį.

Supratome, kad praradome pirmąją festivalio dieną, nes jau buvo penktadienio popietė, o festivalis prasideda penktadienio vakarą. Mūsų traukinys iš Graco stoties į Splitą išvyksta tik 10 val. vakaro ir atvyksta į Splitą tik šeštadienį 10 val. ryte.

Degalinės operatorius pasisiūlė pavežti iki traukinių stoties. Atvykę į stotį sužinojome, kad į Splitą iš šios mūsų stoties nevyksta joks traukinys. Turime pervažiuoti traukiniu į didesne stotį, iš kurios traukinys tikrai važiuos į Splito miestą.

Į pirmą traukinį nespėjome, įsėdome į antrąjį ir nuvykome link didesnės stoties. Atvykę į stotį neradome, kur įsigyti bilietų į mūsų reikiamą traukinį. Na, pagalvojome, gal bus galimybė nusipirkti traukinyje.

Mūsų traukinys atvyko, įlipome į jį, tačiau konduktorius pasakė, kad nėra vietų, traukinys pilnai užpildytas. O daugiau šiandien traukinių nėra, šis traukinys paskutinis šiandien, kuris vyksta į Splitą.

Atvykę į stotį sužinojome, kad į Splitą iš šios mūsų stoties nevyksta joks traukinys.

Papasakojus mūsų kelionės istoriją, konduktorius leido mums vykti šiuo traukiniu, pasakė, kad už kelių stotelių išlips keli keleiviai ir mes galėsime atsisėti į jų vietas. Pravažiavus porą stotelių, keleiviai išlipo ir mes atsisėdome taip, kaip ir buvo žadėta.

Kadangi aš buvau išvargęs po visos šios intensyvios kelionės dienos, užmigau tik atsisėdęs. Atsibudau ryte, kai jau buvo likę apie porą valandų iki Splito. Atvykę į Splitą pradėjome ieškoti, kur mūsų festivalis. Atvykus į festivalio pagrindinę erdvę paaiškėjo, kad ši erdvė pradeda veikti ir žmonės į ją įleidžiami tik 8 val. vakare.

Asmeninio archyvo nuotr. / Lietuvių draugų kelionė į Kroatiją
Asmeninio archyvo nuotr. / Lietuvių draugų kelionė į Kroatiją

Pradėjome klausinėti darbuotojų, kur festivalio kempingas. Jie mums pasakė, kad kempingas yra už 20 km nuo Splito ir iki jo reikia vykti arba taksi arba autobusu. Mes su draugu nuėjome iki autobusų stoties, išsiaiškinome, kuris autobusas mus nuveš iki kempingo. Paaiškėjo, kad autobusas iš stoties išvažiuoja po 20 min.

Kol laukėme autobuso, nuėjome į šalia esančią parduotuvę nusipirkti pusryčių. Papusryčiavę nuėjome iki autobuso ir pradėjome vykti iki kempingo.

Atvykus į kempingą ir tuo pačiu festivalio registratūrą, paaiškėjo, kad turėjome užsiregistruoti iki penktadienio vakaro, sako – registracija uždaryta. Pradėjome pasakoti jiems mūsų istoriją, kaip mes vykome iki čia, papasakojome, kad mūsų automobilis sugedo bevažiuojant ir teko atvyti traukiniu. Jie mus išklausė ir, supratę visą situaciją, leido mums registruotis, davė bilietus ir pavaišino gėrimu.

Asmeninio archyvo nuotr. / Lietuvių draugų kelionė į Kroatiją
Asmeninio archyvo nuotr. / Lietuvių draugų kelionė į Kroatiją

Atšokę festivalį dar savaitei pasilikome pailsėti Kroatijoje. Kelionei baigiantis pradėjome domėtis, kaip grįžti į Lietuvą. Pamatėme, kad yra skrydžiai iš Splito oro uosto į Vilnių, susiradome ir užsisakėme labiausiai mums tinkantį. Skrydis buvo vakarinis, tad į Vilnių atskridome vėlai naktį.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo - kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas