Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 07 /11:01

Į Madeirą skraidinęs portugalų kelionių organizatorius nebegalės teikti paslaugų Lietuvoje

Iš Lietuvos į Madeirą ir Azorų salas skraidinęs Portugalijoje registruotas kelionių organizatorius „Qualispresenca LDA“ neteko teisės teikti paslaugas Lietuvoje. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į neaiškią įmonės situaciją, dėl kurios nemalonumų patyrė keli šimtai lietuvių, pirkusių įmonės organizuojamas keliones. Nemaža dalis jų iki šiol neatgavo sumokėtų pinigų už neįvykusias keliones.
Madeira
Madeira / Bendrovės nuotr.

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) informuoja, jog įvertinęs gautą informaciją apie Portugalijos kelionių organizatoriaus „Qualispresenca LDA“ įsipareigojimų nevykdymą dėl sumokėtų pinigų už neįvykusias keliones grąžinimo, išbraukė bendrovę iš užsienio kelionių organizatorių, laikinai teikiančių kelionių organizavimo paslaugas Lietuvoje, sąrašo.

Sprendimas priimtas birželio 6 d. Siekdamas užtikrinti Lietuvos turistų interesus, VTD savo iniciatyva kreipėsi į Portugalijos Turizmo departamentą dėl detalesnės informacijos pateikimo ir situacijos komentaro, skelbiama VTD interneto svetainėje.

Kilus papildomiems klausimams turistai raginami kreiptis į VTD Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vyresniąją patarėją Dalią Skučaitę, tel. 8 706 64 969.

Nemaža dalis poilsiautojų, įsigijusių „Qualispresenca LDA“ organizuojamas keliones, iki šiol neatgavo pinigų. Kai kurie informuoti, kad šiuo metu įmonė neturi galimybės su jais atsiskaityti dėl kilusio konflikto su partneriais.

„Šiuo metu situacija nėra aiški. Bandome susisiekti su „Qualispresenca LDA“, jų paslaugas platinusia Lietuvos kelionių agentūra „Pegasus Tour“, taip pat su Portugalijos turizmo departamentu. Aišku tik tai, kad nei bankrotas, nei nemokumas įmonei „Qualispresenca LDA“ nėra paskelbtas“, – sakė VTD atstovė spaudai Edita Gaigalienė.

Departamento žiniomis, nemaža dalis poilsiautojų, įsigijusių „Qualispresenca LDA“ organizuojamas keliones, iki šiol neatgavo pinigų. Kai kurie informuoti, kad šiuo metu įmonė neturi galimybės su jais atsiskaityti dėl kilusio konflikto su partneriais.

„Kadangi tai ne Lietuvoje, bet Portugalijoje registruota įmonė, net ir bankroto atveju procedūros būtų atliekamos Portugalijoje. Šiuo metu bandome išsiaiškinti, ką mūsų šalies turistai turėtų daryti (norėdami atgauti pinigus – aut. past.),“ – sakė E.Gaigalienė.

Klientams žadėjo sugrąžinti sumokėtus pinigus

Priminsime, kad Portugalijos kelionių organizatorius „Qualispresenca LDA“, kurio siūlomas keliones į Madeirą ir Azorų salas Lietuvoje platino kelionių agentūra „Pegasus Tour“, neseniai atšaukė gegužės 30 d. ir birželio 9 d. planuotus skrydžius į Madeirą ir Azorų salas. Buvo pažadėta, kad keliautojų sumokėti pinigai bus jiems sugrąžinti numatyta tvarka.

Įsipareigojimų klientams įmonės nevykdė ir anksčiau. Gegužę daugiau kaip 100 poilsiautojų, susiruošusių skristi į Madeirą, apie tai, kad skrydis neįvyks, sužinojo tik Vilniaus oro uoste, jau praėję patikros procedūras. Šiai žiniai pasklidus viešumoje kelionių organizatorius prabilo apie veiklos Lietuvoje pabaigą.

Susisiekti su „Qualispresenca LDA“ atstovais Lietuvoje – kelionių agentūra „Pegasus Tour“ – neįmanoma: vienas iš nurodytų telefonų išjungtas, kitu skambinant niekas neatsiliepia.

Į skambučius nereaguoja ir Portugalijoje įkurtas kelionių organizatoriaus biuras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento