Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Idėja Tėvo dienos savaitgaliui: šis Lietuvos dvaras nustebins automobilių entuziastus

Birželis prasideda viena gražiausių vasaros švenčių – Tėvo diena. Jei dar neturite nei planų savaitgaliui, nei idėjų, kaip pasveikinti tėčius ir senelius, Pakruojo dvaras kviečia dovanoti kelionę į XIX a. Nuo įvairių amatų išbandymo savomis rankomis iki to meto technikos stebuklų: ką nuveikti čia ras visi šeimos nariai, rašoma dvaro pranešime spaudai.
Pakruojo dvaras
Pakruojo dvaras / Pakruojo dvaro nuotr.

Istorija pirštų galiukuose

Pakruojo dvaro komanda įsitikinusi, kad geriausias būdas suprasti istoriją yra ją patirti. Todėl dvaro Istorinių nuotykių parkas sukurtas taip, kad XIX a. dvariškių gyvenimą būtų galima patirti.

Pakruojo dvaro nuotr. / Pakruojo dvaras
Pakruojo dvaro nuotr. / Pakruojo dvaras

„Nors mūsų ekspozicijose galima rasti ir antrąjį šimtmetį skaičiuojančių eksponatų, nenorime jų slėpti už storo stiklo sienų. Čia svečius pasitinka baronas ir jo neišsenkančios istorijos, dvaro pastatuose galima ne tik susipažinti su amatininkų tradicijomis, bet ir patiems išbandyti įvairius amatus, o reti ir egzotiški panoptikumo eksponatai bei tik suaugusiems skirtas „Cabinet de Secret“ leidžia prisiliesti prie slaptų istorijų, kurias nutyli vadovėliai“, – pasakoja Pakruojo dvaro atstovai.

Tėčiams ir visai šeimai

Ką nors naujo ir nepatirto Pakruojo dvare ras kiekvienas šeimos narys. Automobilių entuziastams tikrai patiks pasivažinėjimas hipomobiliu. Tai išskirtinė senovinė transporto priemonė, unikalus automobilio ir karietos derinys.

Dvare taip pat galima apžiūrėti nuolat gausėjančią istorinių automobilių ir technikos kolekciją, kurios pažiba – dviduris kabrioletas „Austin Seven“, britų gamintas nuo 1922 m. iki 1939 m., bei autentiškas „Ford“ (Doctor coupe) modelis.

Suaugusieji gali praverti duris į slaptą dvarininkų gyvenimą „Cabinet de Secret“ kambaryje, atskleidžiančiame pikantiškas dvarininkų paslaptis ir aistras, panoptikume apžiūrėti elito kauptas egzotiškas ir keistas gamtos ir žmogaus anomalijų kolekcijas, o mėgstantys šiurpias istorijas jų gausiai ras Mirties kambaryje. Dvare taip pat galima susipažinti su spirito varyklos ir istorinio alaus bravoro gėrimų gamybos procesu variniuose induose.

Pakruojo dvaro nuotr. / Pakruojo dvaras
Pakruojo dvaro nuotr. / Pakruojo dvaras

Mažiausiuosius lankytojus sužavės žaidimų aikštelės pažiba – Gėlių pilis, leidžianti pasijusti princais ir princesėmis bei svajingai besisukanti žirgų karuselė. Norintiems „tikresnio“ jojimo tikrai patiks pasijodinėjimas kupranugariu ar žirgu, o video žaidimų gerbėjai jėgas pasitikrinti gali senovinių žaidimų aparatų salėje.

Pakruojo dvaro nuotr. / Pakruojo dvaras
Pakruojo dvaro nuotr. / Pakruojo dvaras

Kiek paaugusių laukia dvaro keramikė, parfumerė, bitininkė, malūnininkas, vilnos vėlėja bei malūnininkė, ne tik atskleidžiantys savo amato subtilybes, bet ir kviečiantys pagal senovines tradicijas suvenyrą iš kelionės sukurti patiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius