Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idėjos, ką galima aplankyti Panevėžio krašte

Prasidėjus vasarai, Panevėžio krašto žmonės netrukus užplūs lankytinas vietas apylinkėse. Tačiau kartais gali pritrūkti idėjų, ką aplankyti mieste ar rajone. Juk ne visos vietos yra plačiai reklamuojamos ir viešinamos.
Rekomenduojama apsilankyti Upytės tradicinių amatų centre
Rekomenduojama apsilankyti Upytės tradicinių amatų centre / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Kartu su vaikais

Panevėžio plėtros agentūros turizmo projektų vadovė Vilanda Reikalienė dalijosi savo rekomendacijomis.

„Džiugu, kad orai šyla, o ir karantino ribojimai po truputį švelnėja. Taigi, ir žmonės gali laisviau keliauti po lankytinas vietas. Objektų, kuriuos galima lankyti kartu su vaikais, apstu. Jų daug ir mieste, ir rajone. Miestas labai atsinaujinęs, ypač centrinė miesto dalis.

Kviečiame pasivaikščioti po Laisvės aikštę, kuri turi specialias erdves vaikams. Taip pat atsinaujinęs Kultūros ir poilsio parkas, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems. Vaikams įrengtos pramogų aikštelės, žaidimų vietos. Jis dabar – populiariausias objektas mieste.

Čia įrengtos ir poilsio zonos su staliukais, laužavietėmis, tad galima pasidaryti pikniką, išsikepti maisto“, – rekomendavo V.Reikalienė.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Siūloma aplankyti ir atsinaujinusį Panevėžio kraštotyros muziejų
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Siūloma aplankyti ir atsinaujinusį Panevėžio kraštotyros muziejų

Taip pat moteris siūlė aplankyti atsinaujinusį Panevėžio kraštotyros muziejų bei Gamtos mokyklą.

„Kraštotyros muziejus džiugins lankytojus atsinaujinusiomis erdvėmis, edukacinėmis programomis. Tai įdomus objektas ir tiems, kas jau yra lankęsis seniau, ir tiems, kuriems dar neteko. Na, o Gamtos mokykla siūlo daug edukacinių programų bei turi mažą zoosodą, o juk vaikams gyvūnai suteikia didžiausią džiaugsmą“, – tikino turizmo projektų vadovė.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Vyresnius vaikus, paauglius ir jaunimą kviečia apsilankyti „Wake Panevėžys“ vandenlenčių parke
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Vyresnius vaikus, paauglius ir jaunimą kviečia apsilankyti „Wake Panevėžys“ vandenlenčių parke

Vyresnius vaikus, paauglius ir jaunimą ji kvietė apsilankyti „Wake Panevėžys“ vandenlenčių parke, įsikūrusiame šalia „Ekrano“ marių. „Vasaros metu kiekvieną penktadienį čia bus rengiami muzikos vakarai. Tad jaunimas tikrai čia puikiai praleis laiką“, – sakė pašnekovė.

Būtina aplankyti

Panevėžio rajone irgi daug lankytinų vietų, populiariausia – Krekenavos regioninis parkas. V.Reikalienė tikino, jog šioje vietoje daug gamtos ir kultūros objektų, kurie yra išskirtiniai ir patraukia keliautojų akis.

„Užlipus į apžvalgos bokštą matosi labai gražios Nevėžio kilpos. Šalia yra įrengtas pojūčių takas, pažintiniai takai, kurie pritaikyti net asmenims su neįgaliojo vežimėliais“, – pasakojo ji.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Panevėžio rajone irgi daug lankytinų vietų, populiariausia - Krekenavos regioninis parkas
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Panevėžio rajone irgi daug lankytinų vietų, populiariausia - Krekenavos regioninis parkas

Paklausta apie edukacines programas, V.Reikalienė labiausiai rekomendavo apsilankyti G.Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje Panevėžyje ir Upytės tradicinių amatų centre.

„Petkevičaitės biblioteka šiemet švenčia 160-ąsias rašytojos gimimo metines, todėl kolektyvas turi nusimatęs įvairių edukacinių veiklų. Biblioteka labai atsinaujinusi bei turi atskiras erdves pojūčiams, išradėjams, edukacijoms ir t. t. Tai vieta, kur galima išties gerai praleisti laiką. Dar viena vieta, kurios nevalia pamiršti – Upytės tradicinių amatų centras. Tai vienas unikaliausių objektų rajone. Čia siūloma daug tradicinių amatų programų: audimo, juostų pynimo ir t. t. Pats centras įsikūręs buvusio dvaro teritorijoje, tad ir vieta įdomi pasigrožėjimui“, – teigė V.Reikalienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas