Rekordo šturmas uostamiestyje tapo vienu iš atraktyviausių ir azartiškiausių Klaipėdos vasaros sezono atidarymo renginių. Tikslui siekti pajėgas suvienijo ne tik Žvejų rūmų komanda, bet ir Klaipėdos viešbučių ir restoranų bei Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos. Pastarosios nariai rekordui siekti dovanojo 125 kg Baltijos jūroje sužvejotos žuvies – perpelių ir žiobrių. Žvejų dovaną kepimui paruošti padėjo Klaipėdos turizmo mokyklos auklėtiniai.
Renginio dieną Žvejų gatvėje buvo išrikiuota kepsninių eilė. Fiksuotas jos ilgis – 102 metrai. Žuvis iš anksto buvo sumauta ant 1,5 m ilgio smaigų, kurie prieš pradedant kepimą buvo sujungti į vieną ilgą vėrinį. Prie kepsninių eilės dirbo ir ilgą žuvų vėrinį–iešmą sutartinai vartė apie 40 žmonių. Kepimo procesas neužtruko, senamiestis žuvimi pakvipo per maždaug 15 minučių, panašiai tiek laiko prireikė, kol iškepta žuvis buvo išdalinta kantriai procesą stebėjusiems žiūrovams.
Kulinarinio rekordo šturmą nuo pradžios iki finišo stebėjo ir su publika bei prie kepsninių dirbusiais žmonėmis bendravo kulinarinių laidų vedėja Beata Nicholson.
Agentūros „Rekordų akademija“ vadovas Gintaras Pocius, sako, kad šis – ilgiausio keptos žuvies vėrinio – rekordas išties praturtino Lietuvos kulinarinių rekordų įvairovę. „Stebint, kaip sklandžiai buvo organizuotas visas rekordo siekimo procesas ir kaip darniai darbavosi kepėjų komanda, įžvelgiame daug potencialo ateinantiems metams“,– pažymėjo G. Pocius. Pasak agentūros vadovo, pasaulyje panašių rekordų, susijusių su žuvies kepimu yra ne vienas. Vienas iš tokių, užfiksuotų Guinnesso rekordų knygoje – ilgiausia kepsninė, ant kurios buvo kepama žuvis. 2014 m. balandžio 4 d. Bayambango mieste, Filipinuose, gyventojai, švęsdami 400-ąsias miesto metines, pagamino 8000 m ilgio kepsninę, sujungtą į vieną eilę iš atskirų dalių, kurių kiekviena buvo 1 m ilgio, 58 cm aukščio ir 21 cm pločio. Ant jos iškepė net 50 000 kg žuvies ir pasiekė pasaulio rekordą.
„Pirmojo renginio sėkmė, fiksuotas rekordas, žiūrovų gausa ir teigiami atsiliepimai – paskata komandai uostamiestyje kurti gastronominį renginį. Jau kalbėjomės su žvejų atstovais ir manau, kad pavasariop drauge su partneriais skelbsime naujo rekordo šturmą“,– žada Žvejų rūmų vadovė Kristina Jakštė.
Pirmąkart uostamiestyje surengtų Žuvies dienų tikslas – populiarinti žuvies vartojimo kultūrą, didinti uostamiesčio patrauklumą turistams, siekti žuvies patiekalų ir skonių įvairovės ne tik kavinėse ar restoranuose, bet ir namų virtuvėse.