Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įmonės vadovas Andrius keliaudamas „bomžauja“: „Dar pabūsiu valkata, palavinsiu fantaziją“

Jau daugelį metų vienos įmonės padalinio Vilniuje vadovas Andrius Pranskevičius laisvalaikiu mėgsta „bomžauti“. Vienas arba su bendraminčiais leidžiasi į keliones be jokių daiktų, mieliau griūna į samanas po egle nei į minkštą viešbučio lovą vien tam, kad palavintų vaizduotę. Šį herojų kur kas labiau už alkį, šaltį bei nuovargį gąsdina patogumas ir visa ko perteklius.
Įmonės vadovas Andrius keliaudamas bomžauja: „Dar pabūsiu valkata, palavinsiu fantaziją“
Įmonės vadovas Andrius keliaudamas bomžauja: „Dar pabūsiu valkata, palavinsiu fantaziją“ / Asm.archyvo nuotr.

Papasakokit kaip sugalvojote leistis į „bomžturus“?

– Sąvoką „BomžTuras“ sugalvojome kažkur 2010 m. kaip alternatyvą tuometiniams kelionių į užsienį monopolistams. Tuo metu keliones visi suprasdavo kaip prabangos dalyką, kai aplink tave visi privalo „apšokinėti“. Sumoki pinigus, pasakai kur nori ir nebesuki galvos, viskuo pasirūpinta: bilietų, vizų, pervežimų, viešbučių, pramogų užsakymu.

Savo nekomercinės „BomžTuro“ idėjos iki galo neišplėtojome, tačiau ji išsivystė į „Ž999“ grupės judėjimą, kuris iki šiol sėkmingai gyvuoja, surenka nemažai žmonių. Vis dar gali prisijungti bet kas, bet kada, atsiskirti taip pat.

Tik tiek, kad reikės savarankiškai savimi pasirūpinti, kiti bendruomenės nariai gali nebent pakonsultuoti. Viską susipirkti reikia pačiam, atsakai už save, jei kas nepasiseka, pykti irgi gali tik ant savęs, nes kai niekam nieko nesi sumokėjęs, neturi kam ir pretenzijų reikšti. Taip eliminuojama pati snobiškiausia ir nemėgstamiausia keliautojų dalis, kurie vis kažkuo skundžiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas