Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indrė Kavaliauskaitė: privataus piloto licencija – geriausias 2020 m. priimtas sprendimas

Nors koronaviruso pandemija prislopino žmonių gyvenimo ritmą ir privertė sugrįžti į savo namus, šį laiką galima išnaudoti produktyviai – siekiant senos savo svajonės ar pasiklojant tvirtus pamatus savo ateičiai. Televizijos laidų ir renginių vedėja Indrė Kavaliauskaitė pasakoja, kad pasirinkimas karantino metu siekti privataus piloto licencijos – geriausias šiais metais priimtas sprendimas.
Žygimanto Gedvilos/ 15min nuotr.
Žygimanto Gedvilos/ 15min nuotr.

I.Kavaliauskaitė pasakoja, kad mokytis šiemet Vilniuje duris atidariusiame „Airhub“ pilotų ruošimo centre pradėjo dar spalio mėnesį. Anot jos, skrydžiai ir buvimas ore džiaugsmą jai teikia visą gyvenimą, tačiau iki šiol ji nemanė, kad ši svajonė yra pasiekiama ranka.

„Man atrodė, kad turint pastovų darbą ir susidėliojus gyvenimą į savo vietas, tapti pilotu yra praktiškai neįmanoma. Tačiau netikėtai išgirdus apie galimybę „Airhub“ aviacijos centre suderinti viską – dirbti pilnu tempu ir šalia rasti laiko mokslams, nedvejodama nusprendžiau siekti privataus piloto licencijos“, – sako pašnekovė.

Žygimanto Gedvilos/ 15min nuotr.
Žygimanto Gedvilos/ 15min nuotr.

Pasak jos, čia pavyksta suderinti viską – šeimą, turimą darbą ir tuo pat metu kruopščiai mokytis: „Juk smegenys privalo dirbti, o aš stengiuosi jas lavinti tose srityse, kurios man be galo įdomios. Galima sakyti, kad jau du mėnesius kas rytą atsikėlus stebiu orus, o jei jis tinkamas skrydžiui, sulaukti žinutės iš instruktoriaus „Indre, gal šiandien skrendam?“ yra geriausia įmanoma žinia.“

Viskas priklauso nuo mokinių fantazijos ir atkaklumo

Igor Lobanov, „Airhub“ mokymų vadovas pasakoja, kad šiuo metu kartu su I. Kavaliauskaite privataus piloto licencijos nuo nulio siekia dar keli būsimi pilotai, kuriems mokymasis, išskyrus skrydžius su instruktoriumi, vyksta nuotoliniu būdu.

Tiesa, pilotų mokymo centras priima ir tobulinti savo skraidymo įgūdžius ar įgyti papildomas kvalifikacijas norinčiuosius privačius ir komercinius pilotus. Per pirmuosius kelis darbo mėnesius buvo sėkmingai atlikta kelios dešimtys įvairių permokymų, o nuo kitų metų balandžio pradžios startuos ir pirmoji komercinės aviacijos pilotų grupė, į kurią šiuo metu paraiškas yra pateikę skirtingo amžiaus vyrai ir moterys, norintys pradėti aviacinę karjerą nuo nulio.

Žygimanto Gedvilos/ 15min nuotr.
Žygimanto Gedvilos/ 15min nuotr.

„Mes siekiame teikti aukščiausios kokybės paslaugas aviacijos sektoriuje, kurios tik prasideda, tačiau nesibaigia bet kokio tipo mokymais – taip pat konsultuojame studentus dėl orlaivių nuomos, jų įsigijimo ir persikvalifikavimo į sudėtingesnius tipus. Viskas priklauso tik nuo mokinių fantazijos ir noro. Tai rodo ir laikas, reikalingas įgyti privataus piloto licenciją – atkakliausi mokiniai tai padarys ir per šešis mėnesius, o mažiau pastangų ir laiko tam skiriantys žmonės gali užtrukti ir virš metų“, – sako I. Lobanov.

Pirmųjų skrydžių metu lydėjo naujoko sėkmė

Pasak I.Kavaliauskaitės, pandemija kol kas kliūčių jai nesudaro – anaiptol – kadangi daugiau laiko tenka leisti namuose, o mokslai vyksta nuotoliniu būdu, ji gali produktyviai išnaudoti atlaisvėjusias valandas.

„Galiu pasakyti, kad tai buvo geriausias mano 2020 m. priimtas sprendimas, šiuos metus iš katastrofiškų pavertęs ypatingais. Visuomet gyvenime ieškau galimybių savirealizacijai ir svajonių įgyvendinimui. Šiuo metu mokausi individualiai, namuose, tam skiriu tikrai nemažai laiko, nes šiam procesui reikia daug pastangų, noro ir valios. Kol kas buvimas „Airhub“ šeimos dalimi man teikia labai daug džiaugsmo, stengiuosi atsakingai žiūrėti į kiekvieną užduotį, pareigingai ir stropiai mokytis“, – sako pašnekovė.

Anot jos, per šiuos du mėnesius jai teko atlikti jau apie 10 nusileidimų, tačiau ko gero įsimintiniausias buvo vienas pirmųjų: „Skraidome kartu su instruktoriumi, o skrydžių metu iš jo gaunu tam tikras užduotis, kurias turiu atlikti. Buvimas ore – nenusakomas jausmas, verčiantis pasijusti gyvam, o kai pavyksta išpildyti instruktoriaus nurodymus, džiaugiuosi dar labiau. Toks buvo vienas pirmųjų nusileidimų, galbūt savotiška debiutanto sėkmė, kai viską pavyko padaryti pačiai ir su labai mažai pagalbos. Panašūs momentai motyvuoja dar labiau ir suteikia įkvėpimo savo tikslo siekti dar atkakliau.“

Tinkamiausias laikas siekti piloto licencijos

I.Lobanov teigimu, karantino metu, kuomet daugelis žmonių laiką leidžia namuose, pasirinkimas siekti piloto licencijos – puikus sprendimas, norint padėti tvirtus pamatus savo būsimai privataus arba net komercinio piloto karjerai.

„Mes rūpinamės kiekvienu savo mokiniu nuo A iki Z – suteikiame reikalingą mokymosi įrangą, skrydžius vykdome su šių metų gamybos ir labiausiai technologiškai pažengusiais Diamond DA40 ir DA42 lėktuvais, o mūsų instruktoriai – patyrę aviacijos profesionalai, turintys ilgametę patirtį. Svarbu pažymėti, kad nuo pat pirmų dienų privatus pilotas mokosi skraidyti Vilniaus oro uoste – t.y. kontroliuojamoje oro erdvėje, prie aukščiausių saugos standartų, tad išmokus lėktuvą pilotuoti čia, plačiai atsivers ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinė oro erdvė, mūsų privatūs pilotai mokės skraidyti ne tik mažuosiuose aerodromuose, bet ir savarankiškai keliauti, leidžiantis įdomiausiose ir reikliausiuose pilotams pasaulio oro uostuose“, – sako „Airhub“ mokymų vadovas.

Žygimanto Gedvilos/ 15min nuotr.
Žygimanto Gedvilos/ 15min nuotr.

Anot jo, apie galimybę prisijungti prie „Airhub“ aviacijos centro turėtų pagalvoti ir komercinės karjeros norintys siekti gyventojai, nes dabar – tam logiškas ir tinkamas laikas: „Kol kas situacija dėl komercinės aviacijos yra tam tikroje nežinioje, tačiau per dvejus metus – laiko tarpą, reikalingą įgyti komercinės aviacijos piloto licenciją – rinka turi visas galimybes atsigauti iki lygio, kuris pareikalaus, kad už lėktuvų vairų sėstų ir nauja pilotų karta, kuriai reikia ruoštis jau dabar.“

Žengus į aviaciją, ištrūkti tampa sudėtinga

I.Kavaliauskaitės teigimu, „Airhub“ pilotų ruošimo centro esmė – buvimas didžiulėje aviacijos šeimoje, į kurią įsitraukus, ištrūkti tampa sudėtinga.

„Aviacijos centrą gaubia nuostabi atmosfera, o jei ne karantino apribojimai, mielai kasdien mokyčiausi ne namuose, o pačiame centre. Ir nors kol kas stengiuosi žiūrėti į netolimą ateitį ir pirmiausia noriu gauti privataus piloto licenciją, manau, kad žengus į aviaciją, iš jos pasitraukti – sudėtinga. Labai tikiuosi, kad tai tik pirmasis mostelėjimas sparnais ilgoje kelionėje. Na o visiems, norintiems siekti savo svajonių, linkiu nedvejoti ir peržengti savo baimes, nes turint didžiulį norą, „Airhub“ komanda padės priderinti mokslus prie jūsų gyvenimo“, – sako pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant