Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš bjauriojo ančiuko – į pasakišką gulbę: kaip pasikeitė Romos Kalėdų eglė

Dar mėnesio pradžioje Romos gyventojai kreivai žiūrėjo į Piazza Venezia atgabentą Kalėdų eglę. Aukšta, bet nuskabytomis apatinėmis šakomis, ji nė nepriminė Kalėdų dvasios. Tačiau žaliaskarė buvo sutvarkyta, šią savaitę įžiebta – ir nustebino savo grožiu.
Iš bjauriojo ančiuko – į pasakišką gulbę: Romoje įžiebta Kalėdų eglė
Iš bjauriojo ančiuko – į pasakišką gulbę: Romoje įžiebta Kalėdų eglė / „Scanpix“ nuotr.

Romos merė Virginia Raggi sakė, kad ši Kalėdų puošmena turėtų būti vilties spindulys tamsiais metais. 23 metrų aukščio eglė sutvisko aukso spalva, ji išpuošta 100 tūkst. LED lempučių ir 800 keturių spalvų burbulų.

Ilgomis aukso girliandomis nudabintos ir dvi gatvės - via del Corso ir via Vittorio Veneto. Iš viso jose nuklotas 1,5 km ilgio „žvaigždėtas dangus“.

Šiemet ceremonija, kaip ir visur pasaulyje, buvo kitokia. Nebuvo iškilmingos ceremonijos, nebuvo gyvos muzikos. Visgi šimtai Romos gyventojų, nepaisydami lietaus ir prašymų nesibūriuoti, visgi susirinko į Piazza Venezia.

Kai medis paskutinėmis lapkričio dienomis buvo atgabentas į Romą, atrodė išties apgailėtinai. Kodėl? Nes eglė buvo gerokai apgenėta prieš transportavimą į Romą. Daugiau nei 20 metrų aukščio medį su plačiomis šakomis būtų sudėtinga atgabenti į sostinę nepažeidžiant jos išvaizdos, tad prieš tai jos šakos buvo apgenėtos.

Romos gyventojai pastaruosius kelerius metus jau įprato savo egles krikštyti „Spelacchio“ (italų kalba šis žodis reiškia „plika“, „nusususi“). Medžiai vis nuskamba viso pasaulio žiniasklaidoje.

2017 m. Kalėdų eglė buvo tikras fiasko. Medis nudžiūvo ir numetė savo spyglius praėjus dviem savaitėms po to, kai buvo pastatytas. Būtent tai buvo originalioji „Spelacchio“.

Kitais metais visus nustebino neįprasta atgabento medžio išvaizda. Eglė atrodė taip, kaip ir šiemet: storos šakos likusios tik viršūnėje, o apačia – pusplikė. Greitai medis buvo pakrikštytas „Spelacchio 2“. Tačiau po įžiebimo visi turėjo atsiimti savo žodžius – išpuošta ir uždegta ji virto tikra gražuole. Pasaulio žiniasklaida tuomet negailėjo pagyrų tokiai medžio transformacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant