Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 28 /23:18

Iš Londono grįžtantys Lietuvos piliečiai sėkmingai nusileido Rygoje, toliau keliaus specialiais autobusais

Pirmadienį vakare iš Londono grįžtantys mūsų šalies piliečiai sėkmingai pasiekė Rygą, iš kur kelionę į Lietuvą tęsia specialiais autobusais.
Iš Londono grįžtantys lietuviai sėkmingai nusileido Rygoje, toliau keliaus specialiais autobusais
Iš Londono grįžtantys lietuviai sėkmingai nusileido Rygoje, toliau keliaus specialiais autobusais / Lietuvos ambasados Latvijoje nuotr.

Kiek anksčiau Užsienio reikalų ministerijos atstovė Vytautė Šmaižytė atskleidė, kad kai kurie Latvijos ir Estijos piliečiai sugrįžti į gimtines atsisakė, todėl lietuviams lėktuve atsilaisvino daugiau vietų.

Iš viso parvyks 66 Lietuvos piliečiai – 13 daugiau, nei planuota anksčiau.

„Lėktuvas su Baltijos šalių piliečiais sėkmingai nusileido apie 22 val. Šiuo lėktuvu grįžo 66 Lietuvos piliečiai, kurie jau susėdo į du autobusus ir pajudėjo link Lietuvos sienos. Esu dėkingas visiems, prisidėjusiems, kad tokiomis nepalankiomis aplinkybėmis pavyko rasti sprendimus“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Lėktuvas iš Londono Rygoje nusileido 22 val. 13 min. Už specialų lėktuvo skrydį grįžtantieji turės susimokėti. Susisiekimo ministerijos organizuoti autobusai – nemokami.

Lietuvos ambasados Latvijoje nuotr./Iš Londono grįžtantys lietuviai sėkmingai pasiekė Rygą, o toliau keliaus autobusais
Lietuvos ambasados Latvijoje nuotr./Iš Londono grįžtantys lietuviai sėkmingai pasiekė Rygą, o toliau keliaus autobusais

Kaip praneša BNS, grįžusieji iš Jungtinės Karalystės privalo izoliuotis dešimčiai dienų arba turėti ne senesnį nei prieš 48 val. atlikto koronaviruso testo neigiamą rezultatą.

Specialų humanitarinį reisą iš Londono į Rygą Lietuva, Latvija ir Estija organizavo drauge. Juo parskraidinti trijų Baltijos šalių piliečiai, kuriems buvo būtina grįžti namo, bet jie to negalėjo padaryti dėl atšauktų skrydžių iš Jungtinės Karalystės.

Lietuvoje prieš savaitę įsigaliojo draudimas keleiviniais lėktuvais atvykti iš Jungtinės Karalystės dėl šioje šalyje plintančios naujos itin užkrečiamos koronaviruso atmainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant