Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išskirtinė Kalėdų eglė: Kretinga šiemet – tarsi aplieta Kalėdomis

Kretingos Kalėdų eglės papuošimai šiemet tikrai traukia akį – iš toli šviečia didelės baltos dekoracijos, primenančios lietaus lašus. Ant šakų sūpuojasi ir sidabru žėrinčios girliandos, veidrodiniai burbulai, o eglę vainikuoja ant viršūnės iškelta snaigė. Tikrai verta tą pamatyti savo akimis vykstant į pajūrio kraštą.
Kalėdoms pasipuošusi Kretinga
Kalėdoms pasipuošusi Kretinga / Kretingos raj. sav. nuotr.

Šių metų 12 metrų aukščio eglė – itin populiari. Savivaldybės atstovė džiaugėsi, kad prie jos fotografuojasi visi – ir tėvai su vaikais, ir jaunimas, ir senjorai. Džiugina ir komentarai socialiniuose tinkluose.

Prie eglės šiemet atsirado ir dar nematyta mieste staigmena – šviečiantis Kalėdų Senelio krėslas. Miesto centre atsirado ir tūkstančiais lempučių spindinti dovanų dėžė, į kurią galima įeiti.

„Savivaldybė šiemet iš tiesų labai stengėsi sukurti ypatingą šventinę nuotaiką savo gyventojams ir į Kretingą pasisvečiuoti užsukantiems žmonėms“, – 15min teigė Kretingos rajono savivaldybės vyr.specialistė viešiesiems ryšiams Gintarė Benaitytė.

Kretingoje eglės dizainas buvo renkamas demokratiškai. Iš trijų savivaldybės pasiūlytų Kalėdų eglės papuošimo variantų patys gyventojai, visuomeniškai aktyvūs kretingiškiai, išsirinko nugalėtoją.

Šiemet ir patys gyventojai nusprendė, kad pagrindinė miesto puošmena turėtų būti draugiškesnė aplinkai – ne gyva žaliaskarė, o karkasinė, puošta natūraliais eglišakiais, taip išsaugant medį miške.

„Iki šiol daugelį metų miestas puošdavo natūraliomis miško sąlygomis augusią eglutę, kurią gyventojams padovanodavo Kretingos miškininkai“, – aiškino G.Benaitytė. Tačiau šiais metais socialiniuose tinkluose gyventojų buvo klausiama, ar išlaikyti tradiciją, ir dauguma pasisakė už karkasinį variantą.

Kretingos raj. sav. nuotr./Kalėdoms pasipuošusi Kretinga
Kretingos raj. sav. nuotr./Kalėdoms pasipuošusi Kretinga

Pirmąją žiemos dieną Rotušės aikštėje įžiebtą eglę dekoravo ir montavo bendrovė „Adam Decolight“. Visi darbai ir priežiūra savivaldybei kainavo 12 tūkst. eurų.

Šventiniu laikotarpiu nemažai lietuvių traukia į pajūrį. Savivaldybės atstovė vylėsi, kad dalis jų užsuks ir į Kretingą. Juo labiau kad mieste visą gruodžio mėnesį vyks daug gražių ir įdomių renginių. Išsami jų programa skelbiama savivaldybės interneto svetainėje.

„Į miesto Rotušės aikštę atvykstantys pažiūrėti eglutės pamatys, kad šventinė nuotaika juntama daugelyje miesto viešųjų erdvių: šventiniais papuošimas džiugina ne tik išpuoštas miesto centras, pagrindinės į jį vedančios gatvės, bet ir Vytauto gatvė, kurioje tęsdami pernai užgimusią tradiciją kalėdines eglutes pasipuošia verslininkai“, – vardijo G.Benaitytė.

Kretingos raj. sav. nuotr./Kalėdoms pasipuošusi Kretinga
Kretingos raj. sav. nuotr./Kalėdoms pasipuošusi Kretinga

Verta nueiti iki papuošto naujo M. Valančiaus viešosios bibliotekos pastato skvero, pasivaikščioti pėsčiųjų taku nuo J.K.Chodkevičiaus g. iki Kultūros centro. Šventinių dekoracijų, tokių kaip išskirtinio dydžio spindintis burbulas savivaldybės skverelyje, bus galima rasti ir daugiau miesto gatvių – tereikės po Kretingą pasivaikščioti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas