Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iššūkis mažiesiems žygeiviams sulaukė tūkstančių susidomėjimo

Pirmą kartą Vilniuje, pirmą kartą vaikams – tokiu devizu pasitikti spalį nusprendė didžiausias pėsčiųjų žygių organizatorius Baltijos šalyse „TrenkTuras“. Į kvietimą atsiliepė tūkstančiai – dar nesibaigus registracijai, visi bilietai į „Rudens žygį vaikams su „Gjensidige“ buvo išpirkti. Įvairaus amžiaus mažieji – nuo kūdikių iki paauglių – leidosi į pažintį su miškais, eksperimentavo, varžėsi ir dalijosi medalius bei prizus.
„Rudens žygis vaikams su „Gjensidige“
„Rudens žygis vaikams su „Gjensidige“ / „TrenkTuro“ nuotr.

Bukčių miškas vaikų akimis

Žygio dalyviai buvo kviečiami pasirinkti vieną iš trijų maršrutų: 4, 8 ir 12 km. Skirtingose trasose laukė skirtingos užduotys ir patirtys. Starto linijoje gavę užduočių lapus, mažieji, padedami tėvų ar vyresnių brolių ir seserų, ieškojo miške pasislėpusių lapių, ežiukų, bandė įminti mįsles, sukurti tikrų žygeivių šūkius. Drąsiausieji, pasirinkę 12 km trasą, ne tik tyrinėjo Bukčių miško gelmes, bet ir orientavosi iššūkių kelyje – maršrutas buvo gerokai sudėtingesnis, tad po jo juokauta, kad žygis prilygo kelioms kūno kultūros pamokoms. Neprarasti būtinų mineralų padėjo starto zonoje dalinamas „Hermio“ mineralinis vanduo. Trumpesnėse trasose kliūčių buvo mažiau, o tai leido drąsiai „žygiuoti“ ir kūdikiams vežimėliuose.

Pasigaminti lavos lempą, susikonstruoti katapultą

Sėkmingai įveikę trasas, mažieji neskubėjo namo – finišo zonoje laukė eksperimentai ir dirbtuvės. Kūrybingų mokytojų organizacija „Edulandas“ išmokė iš natūralių medžiagų pasigaminti šlykštukus (angl. slime), inžinerinėse dirbtuvėse žygeiviai nusikėlė į viduramžius ir išbandė jėgas šaudydami iš katapultos, vėliau patys pabandė susikonstruoti jos modelį. „Lietuvos skautija“ išmokė tinkamai sukrauti laužą, surišti tvirtą mazgą – šių įgūdžių mažiesiems žygeiviams dar tikrai prireiks.

„TrenkTuro“ nuotr./„Rudens žygis vaikams su „Gjensidige“
„TrenkTuro“ nuotr./„Rudens žygis vaikams su „Gjensidige“

Gardus atpildas

O apie žygį (bendrai finansuotą Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto lėšomis) primins ne tik naujai įgyti įgūdžiai ar nuotraukos – visi renginio dalyviai (tarp jų ir mažuosius lydėję keturkojai) apdovanoti išskirtiniais medaliais, kirtus finišo liniją laukė ir partnerių dovanos – „Activus“ košės, medaliai bei galimybė laimėti pirkinių krepšius, Veri Beri vaisių juostelės. Įvairių skanėstų žygio dalyviai gavo ir bežygiuodami: sušalti neleido natūralios „Skanovė“ arbatos, o pavargusias kojas atgaivinti buvo galima „Perskindol“ stotelėje. Laukti kitų žygių kai kuriuos mažuosius skatino ir „Hiatus“ loterijoje laimėti žygeiviški prizai.

„TrenkTuro“ nuotr./„Rudens žygis vaikams su „Gjensidige“
„TrenkTuro“ nuotr./„Rudens žygis vaikams su „Gjensidige“

O kitas žygis (beje, paskutinis šį sezoną) – į Merkinės apylinkes. Žygeivių laukia pažintis su istorinio miesto praeitimi ir įspūdinga Dzūkijos nacionalinio parko gamta. Tikros rudens užbaigtuvės – jau lapkričio 13 d.!

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas