Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija vėl įveda karantino reikalavimą iš Didžiosios Britanijos atvykstantiems asmenims

Italija vėl įveda penkių dienų karantino reikalavimą iš Didžiosios Britanijos atvykstantiems asmenims, reaguodama į pastarojoje šalyje pastebimą koronaviruso atvejų padaugėjimą, penktadienį paskelbė sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza.
Italija
Italija / 123rf.com nuotr.

„Pasirašiau naują įsakymą, kuriuo <...> iš Didžiosios Britanijos atvykstantiems asmenims įvedamas penkių dienų karantino reikalavimas bei reikalavimas atlikti tyrimą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė ministras.

Didžioji Britanija ketvirtadienį užregistravo 11 tūkst. naujų koronaviruso atvejų, o viruso „Delta“ atmaina šį skaičių pirmą kartą nuo vasario pabaigos kilstelėjo virš 10 tūkst. ribos.

Ministro įsakymu taip pat pratęstas jau galiojantis draudimas atvykti į Italiją iš Indijos, Bangladešo ir Šri Lankos.

R.Speranzos teigimu, bus leidžiama asmenims, atitinkantiems ES žaliojo sertifikato reikalavimus, atvykti iš JAV, Kanados ir Japonijos.

Naujasis skaitmeninis ES sveikatos pažymėjimas – vadinamasis žaliasis sertifikatas – įrodys asmens vakcinacijos statusą, COVID-19 testo rezultatą ar pasveikimo nuo koronavirusinės infekcijos faktą.

Šiuo metu keliautojai, atvykstantys iš JAV, Japonijos ir Kanados, turi turėti neigiamą koronaviruso testą ir karantinuotis 10 dienų, nebent būtų atvykę vienu iš riboto skaičiaus skrydžių „be COVID-19“.

Italija yra viena iš labiausiai nukentėjusių nuo koronaviruso pandemijos Europos šalių, tačiau pastarosiomis savaitėmis užsikrėtimų skaičius čia smarkiai sumažėjo, o didelėje šalies dalyje apribojimai buvo panaikinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas