Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 30 /21:15

Izraelis, Prancūzija ir JK iš atvykstančiųjų iš Kinijos reikalaus neigiamo COVID-19 testo rezultato

Izraelio sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė, kad užsieniečiai, atvykstantys iš Kinijos, kur padaugėjo koronaviruso atvejų, turės pateikti neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Analogiškus reikalavimus keliaujantiesiems iš Kinijos penktadienį paskelbė ir Prancūzija bei Jungtinė Karalystė.
Oro uostas Tel Avive
Oro uostas Tel Avive / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Izraelis

„Buvo nuspręsta įsakyti, kad užsienio oro linijų bendrovės į skrydį iš Kinijos į Izraelį priimtų tik tuos užsienio piliečius, kurių testai dėl COVID-19 yra neigiami“, – pranešime teigė Izraelio sveikatos ministras Aryehas Deri.

Naujos, ketvirtadienį prisaikdintos vyriausybės ministras paragino izraeliečius vengti kelionių į Kiniją. Jis sakė, kad bus atidarytas patikros centras, kuriame bus tikrinami to pageidaujantys atvykstantys asmenys.

Prancūzija penktadienį taip pat pareiškė, kad atvykstantieji iš Kinijos turės pateikti neigiamą COVID-19 testo rezultatą.

Jungtinė Karalystė reikalaus, kad iš Kinijos į JK išvykstantys lėktuvų keleiviai prieš įlaipinimą pateiktų neigiamo COVID-19 testo rezultato įrodymą, penktadienį pranešė JK žiniasklaida.

Kinijoje sparčiai daugėjant užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejų, Prancūzija nuo šiol reikalaus, kad keleiviai, besirengiantys skristi į Prancūziją iš Kinijos, kartu su įlaipinimo į lėktuvą kortele pateiktų neigiamą per ankstesnes 48 valandas atlikto COVID-19 testo rezultatą.

Keleiviams atvykus į Prancūziją, jie bus testuojami atsitiktine tvarka.

Teigiamų testų rezultatų atveju bus atliekami sekoskaitos tyrimai siekiant nustatyti, ar yra naujų viruso atmainų, pranešė vyriausybė.

Kinijoje sparčiai daugėja koronaviruso atvejų, dėl kurių stipriai apkrautos ligoninės, Pekinui panaikinus griežtas kontrolės priemones, kurios smukdė šalies ekonomiką ir sukėlė retus protestus.

Vis daugiau šalių, įskaitant Jungtines Valstijas, įveda apribojimus visiems lankytojams iš žemyninės Kinijos po to, kai Pekinas nusprendė atsisakyti „nulinio COVIDo“ politikos, o tai paskatino daugybę džiūgaujančių kinų planuoti keliones į užsienį.

Tačiau Europos Sąjungos sveikatos agentūra ketvirtadienį pareiškė, kad tokie apribojimai bloke nėra pagrįsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas