Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 12

Jokių žalingų įpročių, „Chanel“ papuošalų ar... santuokos – keisčiausi draudimai skrydžių palydovams

Skrydžių palydovo profesiją iki šiol daug kas itin romantizuoja, brėždami lygybės ženklą tarp svajonių darbo ir absoliučios laisvės. Esame įpratę matyti puikiai nusiteikusius skrydžių palydovus, kurie yra nepriekaištingos išvaizdos, o jų veidą visada puošia šypsena, tačiau, kaip ir visada gyvenime, už gražaus vaizdo gali slypėti nemažai kabliukų. Taip yra ir su šia profesija. Tam tikrų avialinijų skrydžių palydovai privalo paklusti itin griežtiems, o retkarčiais ir keistiems draudimams, rašo latvių naujienų portalas klik.tvnet.lv.
Skrydžių palydovė
Skrydžių palydovė / 123RF.com nuotr.

Neprašykite keleivių pagalbos!

Kasmet vis daugiau keleivių skrenda tik su rankiniu bagažu, atsisakydami registruojamo bagažo. Nepaisant rankinio bagažo svorio apribojimų, kai kurie lagaminai vis dar sukelia nepatogumų skrydžio palydovams.

Silpna skrydžio palydovė galėtų paprašyti stipraus vyro pagalbos, bet ne... Net jei mergina turi užkelti sunkų bagažą į tam skirtą vietą lėktuve, ji neturi teisės prašyti pagalbos ir turi pati susidoroti su šia užduotimi. Todėl renkantis kandidates ypatingas dėmesys skiriamas ūgiui ir fizinėms savybėms – kad prireikus galėtų lagaminus užkelti ten, kur jų vieta, ar bėgti ir suspėti į skrydį. Taip, tai skamba diskriminuojančiai – tačiau pirmiausia kalbama apie saugumą ir darbo kokybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas