Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JT: trečdalis tarptautinių turistų traukos centrų visame pasaulyje tebėra uždaryti

rečdalis tarptautinių turistų traukos centrų visame pasaulyje tebėra uždaryti dėl pandemijos, pirmadienį pranešė Jungtinių Tautų turizmo organizacija.
Tuščios Madrido gatvės savaitgalį
Tuščios Madrido gatvės savaitgalį / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Turizmas Turistai

Įvairių šalių vyriausybės pernai buvo pradėjusios švelninti kelionių apribojimus, tačiau atsiradus naujoms COVID-19 atmainoms bei atsižvelgdamos į „epidemiologinės padėties rimtumą“ jos atsisakė šios minties, sakoma Madride įsikūrusios Pasaulio turizmo organizacijos (PTO) pranešime.

Vasario pradžioje visame pasaulyje 69 populiarios turizmo vietovės iš 217, arba 32 proc., buvo visiškai uždarytos tarptautiniam turizmui – 30 Azijoje ir Ramiajame vandenyne, 15 Europoje ir 11 Afrikoje.

Tai yra mažiau nei per pirmąją pandemijos bangą 2020 metų gegužės mėnesį, kai 75 proc. turistų traukos centrų buvo visiškai uždaryti, tačiau daugiau nei lapkričio mėnesį, kai rodiklis siekė 27 procentus.

PTO pažymėjo, kad pastebima tendencija „taikyti įvairesnį požiūrį į kelionių apribojimus, pagrįstą įrodymais ir rizikų vertinimu“, pavyzdžiui, reikalaujant, kad turistai iš kitų šalių būti atlikę tyrimus, o rezultatas būtų neigiamas.

Maždaug trečdalyje pasaulio šalių šiuo metu įleidžiami tik tie asmenys, kurių testų rezultatai yra neigiami, be to, dažnai taikomas ir karantinavimosi reikalavimas.

„Viruso plitimui apriboti buvo plačiai naudojami kelionių apribojimai. Dabar, kai stengiamės atnaujinti turizmą, turime pripažinti, kad apribojimai yra tik viena iš sprendimo dalių“, – sakoma PTO vadovo Zurabo Pololikashvilio pranešime.

Tarptautinių turistų srautai 2020 metais sumažėjo milijardu, arba 74 proc., skelbia organizacija, pavadinusi 2020-uosius „blogiausiais metais turizmo istorijoje“.

Pandemija praėjusių metų pasaulinei turizmo pramonei atsiėjo 1,3 trln. JAV dolerių prarastų pajamų – ši suma daugiau nei 11 kartų viršija nuostolius, užfiksuotus per 2009 metų pasaulinę finansų krizę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas