Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jungtinės Tautos: tarptautinių turistų skaičius pirmąjį ketvirtį išaugo trigubai

Tarptautinių turistų skaičius pirmąjį šių metų ketvirtį išaugo tris kartus, palyginti su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu, o tarp regionų pirmavo Europa, pirmadienį pranešė Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija (PTO).
Lėktuvas
Lėktuvas / 123RF.com nuotr.

Madride įsikūrusi organizacija pranešė, kad per pirmuosius tris 2022 m. mėnesius pasaulinis turistų skaičius siekė 117 mln., palyginti su 41 mln. analogišku laikotarpiu prieš metus. Pasak organizacijos, rodiklis išaugo 182 proc.

Nors šis skaičius išliko 61 proc. mažesnis nei pirmąjį 2019 m. ketvirtį, likus metams iki pandemijos, jis parodė, kad turizmas ir toliau atsigauna „smarkiu tempu“, nes „apribojimai mažėja ir grįžta pasitikėjimas“, sakoma paskelbtame pranešime.

„Iš papildomų 76 mln. tarptautinių turistų, keliavusių per pirmuosius tris 2022 m. mėnesius, apie 47 mln. turistų keliavo kovo mėnesį, o tai rodo, kad atsigavimas vis spartėja.

Padidėjimas ypač pastebimas Europoje, į kurią atvyko beveik keturis kartus daugiau turistų nei 2021 m. pirmąjį ketvirtį, o prieaugis siekė 280 proc.

Smarkus augimas stebėtas ir Jungtinėse Valstijose, kur atvykėlių skaičius išaugo daugiau nei dvigubai (117 proc.), bei Artimuosiuose Rytuose – 132 proc.

„Tikimasi, kad laipsniškas atsigavimas tęsis visus 2022 m., nes kelionių apribojimai bus sušvelninti arba panaikinti vis daugiau krypčių ir padidės paklausa“, – teigė agentūra, nurodydama „žymiai padidėjusį skrydžių rezervacijų skaičių“.

Iki birželio 2 dienos 45 kelionių kryptimis (iš kurių du trečdaliai buvo Europoje) nebegaliojo su COVID-19 susiję apribojimai, o Azijoje didėjo krypčių skaičius, kuriose apribojimai pradėti švelninti.

Visgi organizacija buvo atsargi dėl ateities mėnesių perspektyvos, atsižvelgdama į rizikas, susijusias su „iššūkių keliančia ekonomine aplinka“ ir Rusijos invazija į Ukrainą.

„Regis, Rusijos puolimas prieš Ukrainą iki šiol turėjo ribotą tiesioginį poveikį bendriems rezultatams“, – sakoma pranešime.

Visgi tai turėjo „didelių ekonominių pasekmių visame pasaulyje“, nes didėjo kuro ir energijos sąnaudos, o „dėl to turizmo sektoriuje auga transporto ir apgyvendinimo išlaidos“, keldamos grėsmę sektoriaus atsigavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas