Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 05

Juodkalnijoje apsilankęs lietuvis: tai – fenomenali šalis, kuri buvo labai įsiutinusi Rusiją

Po paskutinių pasakojimų apie Kosovą žadėjau, kad Balkanų ramybėje nepaliksime ir dar po juos pakeliausime. Tada svarsčiau, kokią kitą Balkanų valstybę užgriebti, ir pasirinkau Juodkalniją. Kodėl ją? Kažkurią juk reikėjo pasirinkti. Kita vertus, per didelio skirtumo lyg ir nėra – vis tiek ketinu apžvelgti visas.
Juodkalnija
Juodkalnija / Vaido Mikaičio nuotr.

Praėjusią vasarą Juodkalnija buvo labai populiari tarp lietuvių atostogautojų. Nežinau, kaip jūs, bet daugybė mano pažįstamų tarsi susitarę vyko į Juodkalniją ilsėtis. Tai ir mane paskatino labiau pasidomėti ta šalimi. Tačiau jei skaitote mano tekstus, žinote, jog standartiškai mane labiau domina ne koks lankomos šalies kalnas ar pilis, o labiau informacija, kaip ta šalis gyvena, kuo kvėpuoja ir kokį vaidmenį atlieka tarptautinėje arenoje. Taip pat būna labai smalsu sužinoti, kaip jaučiasi, ką galvoja ir kaip elgiasi tos šalies gyventojai.

Vaido Mikaičio nuotr. / Juodkalnija
Vaido Mikaičio nuotr. / Juodkalnija

Pavyzdžiui, turbūt girdėjote, jog, Ukrainai pasiprašius būti priimtai į NATO greituoju būdu, devynios Rytų Europos valstybės iškart pareiškė remiančios šitą jos siekį.

Dar ne taip seniai Juodkalnija buvo kitoje barikadų pusėje.

Dėl Baltijos šalių, Lenkijos ar Rumunijos paramos – niekas nenustebo, o štai aiški Juodkalnijos pozicija nustebino kiek labiau. Kodėl? Todėl, kad dar ne taip seniai Juodkalnija buvo kitoje barikadų pusėje. Pabandysiu apie tai papasakoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas