Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Juodosios jūros perlo Odesos paplūdimys – vakarėlių ir naktinių klubų bulvaras

Odesa skaičiuoja 220 metų. Tai – pats jauniausias Ukrainos miestas. Anksčiau buvęs elitinis kurortas, šiandien Odesa vėl vilioja savo puikiais paplūdimiais ir naktinėmis šėlionėmis. Vos 15 minučių kelio nuo Odesos centro ir gali nerti į vieno Odesos paplūdimių – Arkadijos – siūlomas linksmybes.
Arkadijos paplūdimys
Arkadijos paplūdimys / 15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr.

Arkadijos paplūdimys visą dieną alsuoja pramogomis: čia veikia kavinės, barai, siūloma sugrįžti į vaikystę karuselėse. Paplūdimys sausakimšas – gultas prie gulto, kaitrios saulės voniomis kepinasi daugybė turistų. Už gultą sumokėsite maždaug 2,5 Eur. Jei tiek mokėti šykštite, galite ant žvyro išsitiesti ir savo rankšluostį. Taškų šiam paplūdimiui neabejotinai prideda čia beveik visuomet šviečianti saulė ir šilta, švari jūra.

Vakare šiame paplūdimyje užverda naktinis gyvenimas. Užsukti vilioja skirtinga klubų tematika, gyva muzika ar šou programos. Šiame vakarėlių ir naktinių klubų bulvare įkišus nosį į vieną iš klubų, iškart matyti, ko ir kas atvyko čia ieškoti ir kurio, į ausį šokių partnerei šnabždančio meilius žodelius, šiąnakt greičiausiai laukia laiminga pabaiga. Ne paslaptis, Odesoje klesti sekso turizmas. Užsukę į klubą ar barą, ko gero, apiplėštas nepasijusite: alaus bokalą išlenksite už 50 Eur centų, už kelis kokteilius klube sumokėsite 4 Eur.

VIDEO: Odesos paplūdimys ir naktinis gyvenimas

Turi savo Basanavičiaus gatvę

Odesa turi ir savąją Basanavičiaus gatvę – tai Deribasovskaya. Čia gausu kavinių, restoranų, į kuriuos išsipustę turistai suplūsta vakarais. Mažiausiems pramogautojams gatvėje siūloma pajodinėti asiliukais, vyrai damoms gali nupirkti raudoną rožę, norintys parsivežti smagų piešinį-prisiminimą namo čia pat gali papozuoti karikatūrai.

Vienas įdomesnių restoranų, kuriame teko lankytis – „Kompotas“. Interjerą čia padiktavęs pavadinimas – jį pagyvina įvairaus dydžio, spalvingi kompoto stiklainiai. Siūloma rinktis ir paragauti įvairiausio skonio šio gėrimo. Padavėja atneša kompoto stiklainį, jį čia pat prie stalo atidaro ir samčiais išpilsto į stiklines. Sočiai pavalgyti ir išgerti  pakaks 8 Eur (karštas patiekalas, arbata, vanduo, stiklelis ukrainietiškos krienų degtinės ir dar desertas).

Atranda ir lietuviai

Juodosios jūros perlu vadinamas kurortas anksčiau būdavo ypač mėgstamas rusų, tačiau dabar čia jų – vos vienas kitas. Rusams aneksavus Krymą, daugiausiai čia poilsiauja ukrainiečiai.

Patys ukrainiečiai kalba, kad turizmas čia kol kas – vidinis. Pamažu, bet šį miestą poilsiui atranda ir lietuviai. Mat nuvertėjus grivinai, čia atostogauti pigu. Tiesioginis skrydis iš Vilniaus į Odesą jums atsieis apie 130 Eur. Kambarį išsinuomoti galėsite ir už 20 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas