Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Jūros ambasadoriai rengiasi kelionėms po Lietuvą

Trečius metus gyvuojantis, jūrinę kultūrą propaguojantis projektas „Jūros ambasada“, tęsia jūrines pažintines keliones ir kviečia iš naujo atrasti jūrą ir jos galimybes. Jau šį savaitgalį pasisemti jūrinės dvasios bus galima net trijuose festivaliuose – Melnragėje vyksiančiame vėjo aitvarų festivalyje „Vėjų vėjai“, Palangoje – „Myliu Palangą“ ir Marijampolėje šurmuliuosiančiame „Cukriniame festivalyje“.
Jūros ambasada keliaus po Lietuvą
Jūros ambasada keliaus po Lietuvą / Organizatorių nuotr.

Su jūrine kultūra visuomenę supažindins Jūros ambasadoriai – Lietuvos jūrininkų sąjungos, Baltijos jūrų skautų, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro komandos. Marijampolėje jūrinės pajėgos bus itin gausios, nes čia keliauja ir Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos jūrų kadetų mokykla, Jūrų kapitonų asociacija ir Lietuvos jūrininkų įdarbinimo agentūrų asociacija.

„Esame laimingi turėdami tokį gausų „Jūros ambasados“ draugų būrį, kuris serga jūra ir siekia, kad apie ją sužinotų kuo daugiau žmonių, ypač tų, kurie gyvena tolėliau nuo jūros. Mes, klaipėdiečiai, esame įpratę prie jūrinės dvasios – puikūs paplūdimiai, kasdien matomas uostas ir laivai, tačiau norisi tą jausmą perteikti ir žmonėms iš kitų miestų. Tam pasitelkėme virtualios realybės galimybes. Virtualūs jūriniai akiniai atskleidžia plaukimo jūriniu keltu pojūčius, nukelia į Klaipėdos uostą, Lietuvos jūrų muziejų, leidžia pamatyti, kur yra statomi ir remontuojami laivai. Be virtualios jūrinės realybės, žmonės bus kviečiami dalyvauti jūrinėse edukacijose, daugiau sužinoti apie jūrines profesijas, varžytis jūrinėse viktorinose“, – pasakojo „Jūros ambasados“ projektų vadovė Dovilė Ringis.

Mintis jūrinę žinią nuvežti į Marijampolę kilo projekto partneriams - Lietuvos jūrininkų sąjungai. Jūrininkų sąjunga – tai ne tik mūsų šalies jūrininkus visame pasaulyje atstovaujanti profesinė sąjunga, bet ir organizacija, kuri rūpinasi, kad kuo daugiau žmonių susidomėtų jūros galimybėmis.

„Siekiame, kad kuo daugiau jūriškumo ir jūrinių tradicijų pasklistų ne tik po Klaipėdą, bet ir po visą Lietuvą. Jūros šventėje šurmuliuojantis Jūrininkų skveras, jūrinės edukacijos mokyklose, visuomenės supažindinimas su jūrinėmis tradicijomis kitų Lietuvos miestų didžiausiose šventėse, nauja tradicija Dangės upėje surengti drakono valčių varžybas – būdai skiepyti žmonėms meilę jūrai, skatinti labiau domėtis jūrinėmis temomis, supažindinti jaunimą su perspektyviomis jūrinėmis profesijomis“, – sakė Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Aleksandras Kaupas.

Marijampolės „Cukriniame festivalyje“ su jūrine kultūra bus galima susipažinti šeštadienį, 11.00–16.00 val., jūrinės edukacijos šurmuliuos Poezijos parke. Virtualią jūrinę realybę šeštadienį taip pat bus galima išbandyti Klaipėdoje (Melnragėje), aitvarų festivalyje „Vėjų vėjai” 12.00–15.00 val. Palangoje jūrinius virtualios realybės akinius bus galima rasti visą savaitgalį vyksiančiame festivalyje „Myliu Palangą“. Projektas „Jūros ambasada” yra skirtas paminėti Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-оsioms metinėms, jis iš dalies finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės. Projektą įgyvendina asociacija „Lietuvos jūrinis klasteris“.

Projekto partneriai – Lietuvos jūrininkų sąjunga, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras, Baltijos jūrų skautai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius