Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ką „Juodasis penktadienis“ siūlo keliautojams?

Kiekvienais metais visame pasaulyje vykstantis „Juodasis penktadienis“ (ang. Black Friday) vis labiau skverbiasi ir į turizmo rinką. Anksčiau ši diena siejosi su beprotiškais išpardavimais prekybos centruose, maisto prekių parduotuvėse. Tačiau kuo toliau, tuo labiau ji tampa puikia proga privilioti daugiau klientų ir turizme.
„Juodasis penktadienis“ – didžioji išpardavimų diena
„Juodasis penktadienis“ – didžioji išpardavimų diena / 123rf.com

Apie „Juodojo penktadienio“ išpardavimus jo išvakarėse pranešė pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“, taip pat „Norwegian Air“. Naujienlaiškius su rėksmingais priminimais, jog šiandien – „unikali proga įsigyti keliones taip pigiai, jog pigiau nebūna“, nes vyksta „juodas išpardavimas“, gavo ir įvairių kelionių agentūrų informacijos prenumeratoriai.

123rf.com /„Juodasis penktadienis“ – didžioji išpardavimų diena
123rf.com /„Juodasis penktadienis“ – didžioji išpardavimų diena

Tačiau didieji Lietuvos kelionių organizatoriai šiandien visiškai nenudžiugino nei klientų, nei jų keliones platinančių agentūrų.

„Jie atsiuntė savo kasdienius siunčiamus geriausių kainų pasiūlymų, tik šįkart pavadino juos „Juodojo penktadienio“ pasiūlymais. Lietuvos kelionių organizatoriai linkę turėti savo išpardavimų dienas, jas atskirai anonsuoja, jų metu tikrai stebuklingai pigiai parduoda po kelias vietas savo lėktuvuose. Praėjusiais metais tokios dienos buvo sausio mėnesį, prieš turizmo parodą „Adventur“ – kelionę į Turkiją žmonės galėjo įsigyti už 100 eurų su skrydžiu, pervežimu bei apgyvendinimu!“ – sakė kelionių organizatoriaus „Makalius.lt“ vadovas Rimvydas Širvinskas.

Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius
Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius

Pigių kelionių ekspertu neretai vadinamas keliautojas atkreipė dėmesį, kad nemaža dalis kelionių agentūrų, pasičiupusių skambų šios dienos pavadinimą, ėmė skelbti neva specialius pasiūlymus, kurie esą galioja tik šiandien.

„Esu beveik tikras, kad jie galios ir rytoj. Vienintelė „Norwegian Air“ kompanija tikrai rimtai užsiėmė šiuo reikalu ir šiandien skelbia bilietų į Niujorką ir Las Vegasą išpardavimą – vos už 200 eurų į abi puses. Kaina juokinga! Ji suviliojo net ir mane – tikrai geras pasiūlymas. Kartais pasitaiko panašių, bet už tokią kainą dar neteko matyti.

„Ryanair“ skelbia iki 20 procentų nuolaidą visiems skrydžiams nuo gruodžio iki kovo mėnesio. Žinoma, šventinis periodas iškrenta ir naujametiniai pasiūlymai, deja, neatpigo. Tuo tarpu „Wizz Air“ šios dienos nesureikšmina ir jokiais specialiais pasiūlymais nevilioja“, – skirtingas skrydžių bendrovių reakcijas į „Juodąjį penktadienį“ įvertino pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas