Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada turistams gali atsiverti Balis?

Indonezijos valdžia kalba apie sąlygas ir galimas datas, kada turistų pamilta Balio sala ir vėl galėtų atsiverti keliautojams iš kitų šalių. Gerų žinių dar nelabai yra – kol kas apie šią salą daugumai teks tik pasvajoti.
Balis, Indonezija
Balis, Indonezija / 123RF.com nuotr.

Turizmas galėtų grįžti metų viduryje

Balyje jau prasidėjusi masinė vakcinacija. Salą aplankęs Indonezijos prezidentas Joko Widodo pabrėžė, kad dauguma gyventojų privalo būti paskiepyti prieš atveriant ją turistams iš kitų šalių, rašo atorus.ru.

Vienas iš prioritetų – paskiepyti 1,2 mln. darbuotojų Balio turizmo sektoriuje, kad atvykstantys turistai ir patys jaustųsi saugūs, ir jie nekeltų grėsmės juos aptarnaujantiems vietiniams. Planuojama, kad liepą jau turėtų būti paskiepyti apie pusė Balio gyventojų.

J.Widodo sakė besiviliantis, kad turistai į Balį galėtų grįžti šių metų birželį-liepą, kai atsirastų kolektyvinis imunitetas.

Prezidentas sakė, kad kai COVID-19 grėsmė saloje bus suvaldyta, tuomet vietos valdžia galės palaipsniui atverti ekonomikos sektorių.

Sveikatos ministerija siūlo savo planą

Indonezijos sveikatos ministerija visgi nepritaria, kad sala galėtų atsiverti masiniam turizmui dar šiemet. Ministras Budi Gunadi Sadikinas neseniai pareiškė, kad Balis turistams pilnai atsiverti neturėtų iki 2022 m. balandžio mėnesio.

„Mūsų planas yra ne atidaryti sienas kuo skubiau, o būti saugiausia vieta turistams“, – sakė ministras. Jo vadovaujama ministerija pasiūlė žingsnius, kurių laikantis Balis galėtų saugiai priimti keliautojus, ir, anot ministro, tai užtruks bent metus.

Siūloma populiarią salą keliautojams atverti trimis etapais:

I etapas. 2021 m. kovas-birželis: „žaliųjų zonų“ atvėrimas, kol dar vyksta turizmo sektoriaus darbuotojų skiepijimas.

II etapas. 2021 m. liepa-gruodis: griežta vietos gyventojų priežiūra, kurie atvyksta arba išvyksta iš „žaliųjų zonų“.

III etapas. 2022 m. sausis-kovas: atverti sienas pasirinktų šalių piliečiams. Ir tik 2022 m. balandį Balis pradėtų priimti daugumą tarptautinių turistų.

Verslas nepritaria ministerijai

Indonezijos kelionių ir turizmo agentų asociacija (ASITA) kritikuoja sveikatos ministerijos planą teigdama, kad atidėtas salos atvėrimas būtų pražūtingas Balio ekonomikai.

ASITA teigia, kad pandemijos metai jau taip padarė be galo daug žalos, ir jeigu sienos liks užvertos dar metus, tai „neabejotinai numarins daugiau verslų, ir situacija pablogės.“

Asociacija siūlo, kad kuo greičiau būtų sukurti „kelionių koridoriai“ su pasirinktomis šalimis, kai dauguma žmonių Balyje (įskaitant turizmo darbuotojus) jau bus paskiepyti nuo COVID-19.

Turizmo ministerija prieš kelias dienas paskelbė, kad yra tariamasi dėl tokio koridoriaus tarp Indijos ir Balio salos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas