Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai kurios Jungtinės Karalystės oro linijų bendrovės atsisako veido kaukių naudojimo

Per pastaruosius kelerius metus veido kaukės tapo neatsiejama kelionės lėktuvu dalimi, tačiau jau nuo šiandien šio reikalavimo atsisako kai kurios Jungtinės Karalystės oro linijų bendrovės.
„Virgin Atlantic“ lėktuvas
„Virgin Atlantic“ lėktuvas / 123RF.com nuotr.

Bendrovės „British Airways“ ir „Virgin Atlantic“ paskelbė, kad nuo šiandien tam tikrų skrydžių keleiviams ir įgulos nariams kaukės bus neprivalomos, rašoma „CNN“.

Jungtinės Karalystės oro linijų bendrovės apie šį pakeitimą paskelbė pareiškime, kurį išplatino Londono Hitrou oro uostas. Šis oro uostas šią savaitę taip pat panaikina reikalavimą dėvėti kaukes.

„Heathrow“, „British Airways“ ir „Virgin Atlantic“ teigia, kad vadovaujasi Anglijoje ir Šiaurės Airijoje galiojančiomis vyriausybės gairėmis, kuriose panaikintas teisinis reikalavimas dėvėti veido apdangalus viešajame transporte ir uždarose patalpose. Škotijoje ir Velse kaukės ir toliau privalomos viešajame transporte.

Visos keturios Jungtinės Karalystės valstybės taip pat susitarė panaikinti likusius tarptautinių kelionių apribojimus, todėl nuo kovo 18 d. visi keliautojai, nepriklausomai nuo skiepijimo būklės, galės į Jungtinę Karalystę atvykti be tyrimų.

Mažesnės Jungtinės Karalystės oro linijų bendrovės „Jet2“ ir „TUI“ taip pat atsisakė veido kaukių tam tikriems skrydžiams.

Konkretaus maršruto taisyklės

Be kaukės bus leidžiama skristi tik tam tikrais „Virgin Atlantic“ ir „British Airways“ skrydžiais.

Taip yra todėl, kad kiekvienoje paskirties vietoje galioja skirtingos taisyklės ir įstatymai, susiję su kaukėmis ir aviacija.

„Ši politika bus diegiama palaipsniui, pradedant nuo mūsų Karibų jūros regiono skrydžių iš Hitrou ir Mančesterio oro uostų“, – sakoma „Virgin“ pranešime. Visą informaciją apie skrydžius be kaukių „Virgin“ paskelbė savo interneto svetainėje.

Tuo tarpu „British Airways“ pranešime teigiama, kad jie sprendžia dėl kiekvienos krypties vietinių apribojimų ir teisinių reikalavimų.

Oficialiai „British Airways“ teigia, kad „klientai privalės dėvėti veido apdangalą mūsų skrydžiuose tik tuo atveju, jei to reikalaujama vietoje, į kurią jie keliauja“.

Kita vertus, tai nereiškia, kad keliaujant į Jungtinę Karalystę veido kaukes automatiškai galima palikti namuose.

Kai kuriomis kryptimis šiuo metu kaukės yra privalomos tiek skrendant pirmyn, tiek atgal. Pavyzdžiui, į JAV, kur kaukės bus privalomos bent iki balandžio 18 d.

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodo, kad kaukes reikia dėvėti „keliaujant į Jungtines Amerikos Valstijas, jų viduje arba iš jų“.

Bendrovė „Virgin Atlantic“ teigia, kad panašios taisyklės galioja ir Delio, Islamabado, Honkongo, Johanesburgo, Lahoro, Lagoso, Mumbajaus, Šanchajaus ir Tel Avivo miestams, t. y., keliautojai kaukes privalo dėvėti net ir iš šių vietų keliaudami į Jungtinę Karalystę.

Kadangi dabar veido dengimo taisyklė bus nustatoma pagal konkrečius įstatymus, reglamentuojančius veido dengimą konkrečiose šalyse, keliautojams ir oro linijų darbuotojams gali kilti painiavos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas