Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaišiadorių krašte – gausybė vasaros pramogų: patiks ir vaikams, ir suaugusiems

Kaišiadorių turizmo ir verslo informacijos centras siūlo vasaroti Kaišiadorių krašte ir čia išmėginti įvairiausias pramogas.
„Saulės vartų Romuva. Paukščių kiemas“, „Kmitai“, „Burundiko nuotykiai“
„Saulės vartų Romuva. Paukščių kiemas“, „Kmitai“, „Burundiko nuotykiai“ / „Saulės vartų Romuva. Paukščių kiemas“, „Kmitai“, „Burundiko nuotykiai“ archyvų nuotr.

Vandens dviračiai

Vandens dviračiai yra labai populiari vasaros pramoga, kuri patinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Tad atvykę į Žaslių miestelį, kuris dar vadinamas trijų ežerų kraštu, ne tik pasivaikščiosite gražiuoju taku prie Statkūniškių ežero, bet ir pasiplaukiosite vandens dviračiu Žaslių ežere, viename iš didžiausių Kaišiadorių rajono ežerų.

Tel. +370 687 15819

Gyvūnų ūkis „Gyvas kalnas“

Šiame ūkyje galėsite susipažinti su įvairiais gyvūnais, su jais pasivaikščioti, juos pamaitinti, pažaisti. Čia pamiršite miesto šurmulį ir pasimėgausite gamtos malonumais.

Tel. rezervacijai: +370 603 56068

Gyvūnų ūkio „Gyvas kalnas“ nuotr. / Gyvūnų ūkis „Gyvas kalnas“
Gyvūnų ūkio „Gyvas kalnas“ nuotr. / Gyvūnų ūkis „Gyvas kalnas“

Baltiškoji sodyba „Saulės vartų Romuva. Paukščių kiemas“

Čia vaikams siūloma iš arti pažinti (paglostyti, palaikyti) įvairius naminius paukščius, sužinoti jų skirtumus, atpažinti jų plunksnas, kiaušinius, balsus, pažaisti ir padainuoti. Sodyboje bus galima grožėtis povais, kalakutais, balandžiais, antimis, žąsimis, vištomis. Tai pat čia organizuojamos baltiškos šventės.

Tel. rezervacijai: +370 623 98270

„Saulės vartų Romuva. Paukščių kiemas“ nuotr. / Baltiškoji sodyba „Saulės vartų Romuva. Paukščių kiemas“
„Saulės vartų Romuva. Paukščių kiemas“ nuotr. / Baltiškoji sodyba „Saulės vartų Romuva. Paukščių kiemas“

Gyvūnų ranča „Myliu kaimą“

Tai puiki vieta pabėgti nuo triukšmo mieste, pailsėti tarp įvairių gyvūnų, kartu su vaikais palaipioti „Voverynės“ laipynėje, pasivaikščioti miško takeliais kartu su rančoje esančiais gyvūnais.

Tel. rezervacijai: +370 680 79000

Gyvūnų ranča „Myliu kaimą“ nuotr. / Gyvūnų ranča „Myliu kaimą“
Gyvūnų ranča „Myliu kaimą“ nuotr. / Gyvūnų ranča „Myliu kaimą“

Sodyba „Laukysta“

Šioje sodyboje laukia neįprastos, „gyvos“ pramogos, kurios patiks kiekvienam. Čia galėsite išmėginti futgolfą, šaudymą lankais, gyvą stalo futbolą, karučių lenktynes ir kt.

Tel. rezervacijai: +370 699 55989

Sodybos „Laukysta“ nuotr. / Sodyba „Laukysta“
Sodybos „Laukysta“ nuotr. / Sodyba „Laukysta“

„Burundiko nuotykiai“

„Burundiko nuotykiai“ – šeimos laisvalaikio ir pramogų oazė gryname ore. Čia yra vaikų žaidimų aikštelė, o tėvų iškyloms – didelė pavėsinė. Taip pat čia galima išmėginti kubilą, pirtį, pažaisti lauko stalo tenisą ar tinklinį.

Tel. rezervacijai: +370 673 90833

„Burundiko nuotykiai“ nuotr. / „Burundiko nuotykiai“
„Burundiko nuotykiai“ nuotr. / „Burundiko nuotykiai“

Šakočių kepimo edukacija

Pirmoji sertifikuota Kaišiadorių rajono amatininkė Onutė kviečia atvykti pas save į namus. Juose amatininkė svečiams papasakoja ir pademonstruoja šakočio kepimo subtilybes.

Tel. rezervacijai: +370 614 25966

Onutės Raudeliūnienės nuotr. / Šakočių kepimas pas Onutę
Onutės Raudeliūnienės nuotr. / Šakočių kepimas pas Onutę

Sraigių ūkis „Aspersa“

Šiame ūkyje auginama tik ekologiška sraigių produkcija ir siūloma susipažinti su sraigių auginimo ypatumais. Čia galima pabėgti nuo miesto šurmulio ir laiką leisti gamtos apsuptyje, o taip pat – sudalyvauti edukacinėje programoje. Ūkyje laukia ir gurmaniška sraigių degustacija.

Tel. rezervacijai: +370 686 25 226

„Aspersa“ nuotr. / Sraigių ūkis „Aspersa“
„Aspersa“ nuotr. / Sraigių ūkis „Aspersa“

Sūrių edukacija „Ostvalds fabrica“

Sūrinės šeimininkas – latvis, todėl čia didžioji dalis sūrių gaminami pagal latvišką receptą. Visgi sūrinėje turėsite progą išmėginti sūrius, kurie pagaminti ir pagal Italijos, Kipro bei Sakartvelo receptūras. Sūrinėje taip pat vedamos edukacijos, o jų metu galima pasigaminti norimo skonio sūrį.

Tel. rezervacijai: +370 605 59700

Viktorijos Kanapinskaitės nuotr. / „Ostvalds fabrica“
Viktorijos Kanapinskaitės nuotr. / „Ostvalds fabrica“

Strėvos baidarių uostas

Strėvos baidarių uostas siūlo plaukimus Kauno mariose, Strėvos, Nemuno upėmis ir jūsų pasirinktose upėse.

Tel. rezervacijai: +370 631 59975

Strėvos baidarių uosto nuotr. / Strėvos baidarių uostas
Strėvos baidarių uosto nuotr. / Strėvos baidarių uostas

„Nemuno pramogos“

„Nemuno pramogos“ siūlo paplaukioti didžiausioje Lietuvos upėje – Nemune, taip pat čia yra ir platus vandens priemonių pasirinkimas: galima išmėginti katerius, vandens plaustus, vandens dviračius bei baidares.

Tel. rezervacijai: +370 656 87979

Poilsis prie Neries „Kmitai“

Kaimo turizmo sodyboje rasite baidares, pripučiamus plaustus, stovyklavietes palapinėms bei kemperiams ir kitas pramogos.

Tel. rezervacijai: +370 652 27657

„Kmitai“ nuotr. / Poilsis prie Neries „Kmitai“
„Kmitai“ nuotr. / Poilsis prie Neries „Kmitai“

Padalių-Čiobiškio keltas per Nerį

Tai vienintelis Lietuvoje keltas be variklio, kuris Neries upės srovės ir lyno pagalba iš Kaišiadorių rajono perkelia į Širvintų rajoną. Keltininkas Gediminas jums papasakos apie keltą, veikiantį daugiau nei 80 metų. Keltas šiltuoju metų sezonu veikia kasdien (nuo 8.00 val. iki 20.00 val.). Jei norisi, keltą galima užsisakyti ir savo šventei (nuo 20.00 val.).

Tel. +370 610 42112

Liutonių baidarių centras

Upės kelyje – atodangos, skardžiai, užtvankos ir vietiniai „kriokliai“. Prie Strėvos upės (Kaišiadorių r.) – Mūro Strėvininkų, Bijautonių ir Lašinių piliakalniai. Ant upės pastatytos Pastrėvio ir Bublių hidroelektrinės vilioja krentančio vandens kaskadomis. Strėvos maršrutas baigiasi prie Kruonio HAE. Netoliese – Maisiejūnų piliakalnis ir „gravitacinė kalva“, kur automobilis laisva pavara rieda į kalną. Šalia upės įrengtos poilsiavietės su pavėsinėmis, galima apsistoti ir praleisti naktį gamtoje ar kaimo turizmo sodyboje.

Tel. rezervacijai: +370 6 52 40649

Liutonių baidarių centro nuotr. / Liutonių baidarių centras
Liutonių baidarių centro nuotr. / Liutonių baidarių centras

Baidarės Padaliuose

Padaliuose, prie vienintelio Lietuvoje lyninio kelto, galima išsinuomoti baidares, pailsėti. Plaukiama Nerimi, Muse, kitomis upėmis.

Tel. rezervacijai: +370 610 42112

Lietuvos liaudies buities muziejus

Rumšiškių miestelyje veikia vienas didžiausių muziejų po atviru dangumi. Čia galima pasivaikščioti, užsisakyti edukacijas, ekskursijas, orientacinius žaidimus, taip pat yra pabėgimo kambarys, visus metus vyksta įvairūs renginiai (Užgavėnės, Žolinės, Kalėdos ir t. t.).

Adresas: L.Lekavičiaus g. 2, Rumšiškės

Andrėjaus Tomenko nuotr. / Lietuvos liaudies buities muziejus
Andrėjaus Tomenko nuotr. / Lietuvos liaudies buities muziejus

Dvaro pirtis

Tai pirties edukacijos tradicinėje lietuviškoje dvaro pirtyje. XVI–XVII a. menančioje dvigalėje rąstinėje dvaro pirtyje, pūpsančioje Pravienos upelio slėnyje, pirtininkai supažindins su lietuviškos pirties tradicijomis. Priimamos įvairaus dydžio grupės (iki 20 žmonių) tiek savaitgaliais, tiek darbo dienomis. Būtina išankstinė rezervacija. Galima pasirinkti vieną iš programų: „Pažink lietuvišką pirtį“, „Aksominė pirtis“, „Šokiai su vantomis“, „Poniška pirtis“ (trukmė – 4–5 val.).

Tel. rezervacijai: +370 698 43117

Dvaro pirties nuotr. / Dvaro pirtis
Dvaro pirties nuotr. / Dvaro pirtis

Jono Aisčio muziejus

Rumšiškių miestelyje esančiame Jono Aisčio muziejuje galima susipažinti su poeto gyvenimu ir kūryba. Prie muziejaus J.Aisčiui pastatytas paminklas. Poetas palaidotas Rumšiškių kapinėse. Vos už kelių kilometrų, Dovainonių kaime, galima aplankyti ir poeto gimtinę.

Tel. +370 346 47 611

Jono Aisčio muziejaus nuotr. / Jono Aisčio muziejus
Jono Aisčio muziejaus nuotr. / Jono Aisčio muziejus

Brazauskų namas-muziejus

Prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas gražiausius savo vaikystės ir paauglystės metus praleido Kaišiadoryse. J.Biliūno gatvėje ir šiandien stovi jo tėvų namai, pastatyti 1960 m. Tai pirmasis Prezidento projektuotas ir statytas objektas. Namuose likę šeimos daiktai – baldai, nuotraukos, rankraščiai, knygos, name ir erdviame kieme vyksta kultūriniai renginiai. Lankymas nemokamas.

Tel. +370 346 51747

Brazauskų namų-muziejaus nuotr. / Brazauskų namai-muziejus
Brazauskų namų-muziejaus nuotr. / Brazauskų namai-muziejus

Etnografinė sodyba „Vėjų fėja“

Sodyboje galima užsisakyti protėvių kultūrą puoselėjančias edukacijas: „Gyvybės medis“, „Baltų raštai“, „Iš pasakų skrynios“, „Pinu pynimėlį, audžiu audimėlį“. Edukacinėje sodyboje siūloma nakvynė ir poilsio paslaugos. Sodyboje svečiai atranda magišką ramybę, atgauna jėgas jaukioje, natūralioje aplinkoje, išmėgina autentišką, senovinę pirtį, mėgaujasi maudynėmis tvenkinyje ar lauko kubile. Kieme galima sutikti triušius, višteles, avinėlius. Teritoriją puošia tautodailininko sukurtos skulptūros, žaidimų ir sporto erdvė, kurioje galima ne tik pramogauti, bet ir susipažinti su lietuvių mitologinėmis būtybėmis.

Tel. rezervacijai: +370 683 87595

„Vėjų fėja“ nuotr. / Etnografinė sodyba „Vėjų fėja“
„Vėjų fėja“ nuotr. / Etnografinė sodyba „Vėjų fėja“

Keistenybių muziejus, bebrų stebykla

Ginteikiškių kaime (Kruonio sen.) galima pamatyti Keistenybių muziejuką. Romo sodyboje išlikęs autentiškas svirnas, kuriame yra įvairių buities rakandų bei pokario spaudos. Ten pat eksponuojami kolūkio kalvėje dirbusio kalvio dirbiniai. Neskubantys lankytojai gali patyrinėti bebrų namą.

Tel. rezervacijai: +370 655 37010

Keistenybių muziejaus nuotr. / Keistenybių muziejus
Keistenybių muziejaus nuotr. / Keistenybių muziejus

Žaslių tradicinių amatų centras

Žaslių kultūros centras įsikūręs perstatytame ortodoksų sinagogos pastate, o greta jo, 2016 m. naujai pastatytame priestate, veikia tradicinių amatų centras. Čia eksponuojamos įvairios parodos, yra galimybė užsisakyti amatininkų vedamus edukacinius užsiėmimus.

Tel. rezervacijai: +370 650 98 858

Sauliaus Jankausko nuotr. / Žaslių tradicinių amatų centras
Sauliaus Jankausko nuotr. / Žaslių tradicinių amatų centras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas