Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karantinui smogus verslui, veikli šeima nepasimetė – atidarė dar ir šunų kirpyklą

Antanas Grumuldis sako įgyvendinęs savo svajonę – trys šeimos kartos sugyvena po vienu stogu. Kartu ir verslą vysto. Jau visą paslaugų kompleksą Jurbarko krašte sukūrusiems Grumuldžiams pastarasis pusmetis buvo itin sunkus, bet jie nepasidavė – per karantiną atidarė dar ir šunų kirpyklą bei su partneriais įsigijo laivus-amfibijas. O labiausiai Antanas brangina savo laivą „Bisena“, su kuriuo jau trečią sezoną kapitonauja. „Neturėti laivo gyvenant prie Nemuno būtų griekas“, – juokiasi jis.
Antanas Grumuldis
Antanas Grumuldis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Turim kaimo turizmo sodybą „Vila Bisena“, laivą, mobilią kavinukę „Kipšiukas“, atidarėm šunų kirpyklą, dabar prisijungė ir partneriai su amfibijomis“, – vardija Antanas Grumuldis. Kartu ir vardija, kas didžiausia verslo stiprybė – žmona, trys vaikai, žentas, marčios ir 6 anūkai.

Vieni nori vaikus kuo greičiau išleisti į savarankišką pasaulį, bet A.Grumuldis sunkiai įsivaizduotų gyvenimą be artimųjų šurmulio. Viename name sugyvena visa didelė šeima.

„Man patikdavo senovės šeimos tradicijos, kai sodyboje gyvena kelios kartos – seneliai, tėvai, vaikai. Ten gimstama, ten mirštama. Pereina ūkininkavimo veikla iš kartų į kartas. Su tokia mintim ir stačiau namą, su atskirais įėjimais, tarsi atskirais butais – kad galėtų kelios šeimos gyventi.

Kartu gyvenam, bendrą veiklą vykdom. Tai ir labai smagu, ir labai saugu. Susirgus ar kokiai bėdai ištikus – visada galim vienas kitam padėti. Tikiuosi, kad taip ir bus toliau, į senelių namus neiškomandiruos“, – nusikvatojo A.Grumuldis.

Charizmatiškas laivo „Bisena“ kapitonas pokalbio metu vis juokavo ir tikino, kad be humoro jokiais būdais negalima gyventi, reikia būti optimistu. Toks požiūris, matyt, ir gelbėjo pastaruoju metu, kai turizmo verslą ėmė dusinti karantino suvaržymai.

„Atrodytų, šalyje reikia remtis šeimos, smulkiuoju verslu. Bet ne – tos paramos mums visai simbolinės, pasijuokimas tiesiog. Gavom vienkartinę 500 Eur, kiti – 211 Eur, ir viskas. Ar čia pagalba? Baisu“, – atvirai kalbėjo A.Grumuldis.

Jis neslėpė – karantino laikotarpio metu gyveno iš santaupų, bet teko ir skolintis, nors tą padaryti dabar irgi sunku. Anot jo, bankai nenoriai skolina, nes turizmo verslą dabar laiko rizikingu.

„Tai taip ir vargom“, – pripažino A.Grumuldis. Nors pamačius šeimos verslą ir visas naujoves atrodytų, kad kuklinasi.

Kapitono teisių laikymą slėpė ir nuo žmonos

Jau trečią sezoną A.Grumuldis svečius Nemunu plukdo savo laivu „Bisena“. Į pensiją kitąmet besiruošiantis pašnekovas sakė, kad laivas jam – pasirengimas jau kitokiam gyvenimo etapui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas