Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno viešbučių gidas: nuo nakvynės vienuolyne – iki art deco apartamentų

„Nuo studento iki prezidento“, – kadaise šmaikštavo reklamos kūrėjai. Ir išties – vasarą atlapa širdimi, žydinčiais skverais ir kaistančia nuotaika pasitinkantis Kaunas šiemet turi smagių naujienų atvykstantiems kelioms dienoms ar dar ilgesniam laikui.
Istorinė laikinoji Lietuvos sostinė Kaunas
Istorinė laikinoji Lietuvos sostinė Kaunas / A.Aleksandravičius, Kaunas IN.

Nuo kasmet savo kokybės kartelę keliančių tarptautiniams tinklams atstovaujančių viešbučių – iki jaukių autentiškų butų ar net vienuolyno, kuriame nakvojo… pati imperatorienė. Na, gerai – ją suvaidinusi „Oskaro“ laureatė Helen Mirren.

Nuo ko pradėti? Galbūt nuo naujausios žinios svetingumo sektoriuje? Gegužę didžiausias Kauno viešbutis, esantis K.Donelaičio gatvėje, kilstelėjo savo rangą ir tapo „Radisson Hotel Kaunas“. Kad 4 žvaigždučių viešbutis, įkurtas dar 2008 m., atitiktų „Radisson“ prekės ženklui keliamus reikalavimus ir alsuotų skandinaviška estetika, buvo iš pagrindų atnaujinti visi 206 kambariai (jų interjerą puošia nuostabios Kauno fotografijos) bei viešosios erdvės.

„Radisson Hotel Kaunas“ nuotr./2„Radisson Hotel Kaunas“ numeris
„Radisson Hotel Kaunas“ nuotr./2„Radisson Hotel Kaunas“ numeris

Vos pernai vasarą duris atvėręs „Moxy Kaunas Centre“ jau spėjo tapti viena populiariausių vietų mieste – net ir karantino sąlygomis. Kai renginiai ir susitikimai buvo uždrausti, išradingas viešbučio personalas kvietė kambariuose vaišintis pasaulio virtuvėmis, siūlė žiūrėti geriausią europietišką kiną ir kitaip kūrybiškai žvelgė į situaciją. O dabar, kai jau veikia barai, viešbučio registratūra savo nuotaika nė kiek nenusileidžia smagiausioms Kauno vietelėms. Kaip jau supratote, šį viešbutį rinkitės poilsiui be vaikų ir įsipareigojimų. Viskas, kas nutinka „Moxy“, ir lieka „Moxy“.

„Moxy Kaunas Centre“ nuotr./3„Moxy Kaunas Centre“ numeris
„Moxy Kaunas Centre“ nuotr./3„Moxy Kaunas Centre“ numeris

Ar vis dar įdomu, kurgi Kaune nakvojo aktorė H.Mirren? Ogi savo darbo vietoje. Pažaislio vienuolyne vykus serialo „Jekaterina Didžioji“ filmavimo darbams, būtent čia, barokiniuose mūruose veikiančiame svetingumo komplekse, apsistojo garsioji britė. Jeigu esate istorinių serialų gerbėjai, „boutique“ tipo viešbutis „Monte Pacis“ – kaip tik jums. Apsistoję galėsite sudalyvauti mini ekskursijoje po konkrečias vienuolyno vietas, kuriose plušo filmavimo komanda. Taip pat – išsirinkti būtent tą numerį, kuriame gyveno H.Mirren. Nors visi jie „Monte Pacis“ – puikūs, kaip ir restoranas, kuriame įmantrūs patiekalai gardinami čia pat ir gardinami vienuolyno sode auginamomis gėrybėmis.

„Saulės pieva fotografija“ nuotr./„Monte Pacis“ numeris
„Saulės pieva fotografija“ nuotr./„Monte Pacis“ numeris

Dvasingam poilsiui Kaune yra ir daugiau vietų. Pavyzdžiui, Kauno arkivyskupijos svečių namai, esantys pavydėtinoje vietoje – pačioje Rotušės aikštėje. Puikios asmenukės pro kambario langą – garantuotos, o visos istorinės laikinosios sostinės senamiesčio įdomybės pasiekiamos net ne ranka, o mažuoju piršteliu.

Taip pat senamiestyje, tik jau kitokia – bohemiška – aura alsuoja ką tik įkurti „Bōheme House“. Jie veikia tame pačiame pastate, kur du dešimtmečius rokenrolo istoriją perrašinėjo baras „BO“. Tad galite būti užtikrinti, kad palepinsite ne tik kūną, bet ir pilvą. Tokių netikėtų desertų mes dar neregėjome, o kokybiški vėlyvieji pusryčiai – „must“ dalykas renkantis vietą net ir vienai savaitgalio nakčiai. Ar jau minėjome, kad šiuose svečių namuose pusryčiauti galima tiesiog ant stogo?

„Bōheme House“ nuotr./„Bōheme House“ stogo terasa
„Bōheme House“ nuotr./„Bōheme House“ stogo terasa

Dar šiek tiek autentikos – modernizmu ir art deco stilistika dvelkiantys Kauno interjerai. Tokių butų, kurių sienos slepia ne vieną tarpukario Kauno istoriją, galite rasti platformoje „Airbnb“. Dar ne šiemet, bet jau kitąmet ypatingoms nakvynėms pakvies ir ką tik atidarytas, išskirtinai kruopščiai restauruotais išskirtinio grožio baldais apstatytas „Art deco muziejus“ – bene vienintelis muziejus Lietuvoje, kuriame galėsite praleisti ištisą parą. Na o grįžtant prie viešbučių temos žinokite, kad dailesnio modernistinio vestibiulio, nei iki šiol didžiuojasi viešbutis „Metropolis“, Lietuvoje nerasite.

K.Banio nuotr./„Art deco muziejus“
K.Banio nuotr./„Art deco muziejus“

Atvykstate su smagia kompanija? Gal net su kurso bičiuliais? Net ir baigusiems studijas teisingą nostalgiją sukels bendra… Ne, tai ne bendrabutis – tai naujos kartos studentų namai „Solo Society“. Ryškus interjeras, gatvės menas ant pastato fasado ir kitos linksmos detalės nepaliks abejingų. O ir vieniši čia tikrai neliksite. Galima apsistoti ir labai ilgam laikui.

Pabaigai – keisčiausias pasiūlymas. Tiesiog labai blogas viešbutis. Nejuokaujame, jis taip ir vadinasi – „Very Bad Hotel“. Žaliakalnio pakraštyje neseniai atidaryta vietelė stulbina interjero sprendimais ir netikėtais akcentais, o vaizdas pro langus – tiesiog kaunastiškas.

„Very Bad Hotel“ nuotr./„Very Bad hotel“
„Very Bad Hotel“ nuotr./„Very Bad hotel“

Beje, šis pasirinkimas puikus, jei norite patyrinėti nefasadinę Kauno pusę ir pašmirinėti Žaliakalnio gatvelėmis, kurios, jeigu tik prabiltų, pasektų tūkstantį ir vieną pasaką. Gal po viešnagės „Very Bad Hotel“ pasakas imsite rašyti ir patys?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas