Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kėdainių fontanai jau džiugina praeivius

Prasidėjus šiltajam metų sezonui kėdainiečius ir miesto svečius Kėdainiuose džiugina trys fontanai. Jau veikia Knypavos Rinkos aikštėje esantis fontanas, įjungtas ir Ramybės skvero fontanas. Šiltais vakarais būriai žmonių jau renkasi ir prie fontanų Vytauto parke.
Fontanas Kėdainiuose
Fontanas Kėdainiuose / Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Temos: 2 Kėdainiai Fontanas

Pavyko sklandžiai

Šiais metais visus tris skirtingose miesto dalyse esančius fontanus pavyko įjungti sklandžiai, jokių nesusipratimų nekilo.

„Fontanus jungiame nebe pirmą kartą, tad viskas buvo gerai. Jokių nesklandumų nebuvo. Fontanus prižiūri samdyta įmonė, ji juos stabdo rudenį, pavasarį paleidžia. Ji teikia ir techninę priežiūrą. Fontanai šiemet papildomų rūpesčių nekėlė, peržiemojo sėkmingai“, – paaiškino miesto seniūnas Algirdas Krivičius.

Kilo ankstesniais metais

Gyventojai pamena, kad tai vienokių, tai kitokių trikdžių su fontanų įjungimu ar išjungimu, veikimu, kildavo ankstesniais metais.

„Taip, pirmais metais buvo problemų tiek su Vytauto parko, tiek su Ramybės skvero fontanų įjungimu. Tačiau pamokos išmoktos, be to, fontanus dabar prižiūri specializuota įmonė, tad tikimės, kad šiais metais viskas bus gerai.

Fontanai veiks iki vėlyvo rudens“, – gerai nuteikė A.Krivičius.

Veikia Vilainiuose

Šiemet pirmieji – dar balandžio viduryje, fontanus įjungė vilainiečiai. Ties Vilainių kryžkele, dar vadinama Kėdainių miesto vartais, veikiantis fontanas džiugins vietinių ir prašalaičių akis iki vėlyvo rudens.

Taip pat veikia ir atnaujintame Vilainių parke įrengti fontanai.

Norėjo dar anksčiau

Vilainių seniūnas Antanas Bružas sakė, kad seniūnija fontanus norėjo įjungti dar per Velykas, tačiau iškilo tam tikrų keblumų.

„Pernai fontanus įjungėme birželio 1-ąją, nes tuomet karantino laikotarpiu juos jungti buvo uždrausta.

Šiemet fontanus prie Vilainių kryžkelės bei parke įjungėme balandžio viduryje. Juos ruošėmės įjungti ankstyvą pavasarį, bet sutrukdė netikėtas gedimas.

Reikėjo juos tvarkyti, bet mes patys negalėjome sutvarkyti, tad pagalbos ranką mums ištiesė „Kėdainių vandenys“. Esame jiems labai dėkingi“, – kalbėjo A.Bružas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas