Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keleiviai, vykstantys iš JK į Prancūziją, trečią dieną susiduria su spūstimis

Keltų per Lamanšo sąsiaurį operatoriai per naktį surengė papildomų reisų, kad pašalintų susidariusią spūstį, dėl kurios iš Jungtinės Karalystės į Prancūziją vykstantys keleiviai turėjo laukti iki 16 valandų.
Lamanšo sąsiauris
Lamanšo sąsiauris / AFP/Scanpix nuotr.

Tačiau britų vidaus reikalų sekretorė Suella Braverman sekmadienį atmetė mintį, kad artėjant Velykoms susidariusios spūstys yra neigiamas „Brexito“, nutraukusio laisvą judėjimą iš JK į Europos Sąjungos valstybes nares, poveikis.

Nepaisant papildomų reisų, pietinėje Anglijos pakrantėje esantis Doverio uostas pranešė, kad tolimojo susisiekimo autobusų keleiviams vis dar gali tekti laukti iki aštuonių valandų, kol galės patekti į keltą.

„Papildomi reisai padėjo atlaisvinti dalį eismo, nors šiuo metu abu (keltų operatoriai) DFDS ir P&O prieš Prancūzijos pasienio kontrolę uoste turi dvi pilnas autobusų eismo juostas, o jų aptarnavimas trunka apie 4,5 valandos“, – sakė uosto atstovas spaudai.

„Kai autobusai aptarnaujami operatoriaus juostoje, į uostą jų siunčiama dar daugiau. Šiuo metu apskaičiuota, kad bendras laikas trunka nuo šešių iki aštuonių valandų“, – pridūrė jis.

Sekmadienį „P&O Ferries“ atsiprašė klientų, sakydama, kad kai kuriems teks laukti nuo keturių iki penkių valandų.

S. Braverman „Sky News“ sakė, kad šventinio piko metu galima tikėtis tam tikrų nesklandumų.

„Manau, kad šiuo metu susidarė ypatingas veiksnių derinys, – teigė sekretorė. – Viskas palengvės,.. tačiau dabar yra įtemptas metų laikas.“

Praėjusią vasarą JK vyriausybė apkaltino Prancūziją, kad ši nesugebėjo tinkamai aptarnauti savo pasienio postų Doverio uoste, kai dvi dienas visiems keliautojams teko ilgai laukti; Paryžius šiuos kaltinimus paneigė.

Prancūzijos įstatymų leidėjai teigė, kad patikrinimai dabar užtrunka ilgiau, kadangi JK turi „trečiosios šalies“ statusą, nes nebėra ES narė, ir ragino pagerinti Doverio pasienio posto infrastruktūrą.

Uostas anksčiau teigė, kad penktadienį prasidėjusios spūstys paveikė autobusų keleivius, o lengvųjų automobilių ir krovinių srautai tvarkomi be didesnių problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas