Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keliautojų pora mokyklinį autobusą pavertė savo namais: susikūrė tikrą rojų ant ratų

230 kv. metrų mokykliniame autobuse gyvenanti pora atvirai papasakojo apie gyvenimo kelyje sunkumus, rašoma „Daily Mail“.
Charlie ir Nicole Jones išbandė gyvenimą mokykliniame autobuse
Charlie ir Nicole Jones išbandė gyvenimą mokykliniame autobuse / Charlie ir Nicole Jones instragramo profilio „Outbackskoolie“ nuotr.

Charlie ir Nicole Jones 2020 m. birželį nusprendė už 3500 JAV dolerių nusipirkti autobusą „Thomas HDX“.

Porai prireikė vos 9 mėnesių, kad visiškai suremontuotų nusidėvėjusią transporto priemonę. Jie su ja pastaruosius kelerius metus keliauja.

Tačiau dabar Nicole atskleidė, su kokiais sunkumais tenka susidurti dėl kompaktiškos erdvės – nuo būtinybės taupyti vandens atsargas iki nerimo, kad vėjas gali apversti jų mažą „namą“.

Nicole iš Čikagos, Ilinojaus valstijos, „Insider“ pasakojo, kad jų patirtis buvo sudėtinga nuo pat pradžių.

Ji atskleidė: „Per dvi savaites nuo kelionės pradžios mūsų autobusas sugedo tris kartus, o trečiąją kelionės savaitę į priekinį stiklą atsitrenkė akmuo ir jį sudaužė.“

Aistringa keliautoja priduria, kad autobusas su galonu degalų nuvažiuoja tik 8 mylias, todėl „dėl didelių degalų kainų kelionės tapo brangios“.

32 pėdų ilgio transporto priemone taip pat sudėtinga manevruoti, ypač sunku rasti saugią vietą ją pastatyti.

Pora, kuri keliauja su katinu Baby, reguliariai lankosi nuostabiuose kraštuose, tačiau pripažino, kad dažnai tenka „miegoti automobilių stovėjimo aikštelėse“, o ne gamtoje, ir „pirmenybę teikia mobiliojo ryšio ir Wi-Fi paslaugoms, o ne grožiui“.

Nicole tęsė: „Dažnai prausiamės po trumpu šaltu dušu, kad sutaupytume savo 100 galonų vandens atsargas. Mano mažiausiai mėgstami darbai – ištuštinti atliekas iš vandens rezervuaro ir pakeisti kompostuojamą tualetą.

Pora, kuri keliauja su katinu Baby, reguliariai lankosi nuostabiuose kraštuose.

Maža erdvė gali tapti netvarkinga, todėl namus tenka tvarkyti beveik kasdien. Atrodo, kad indai kaupiasi ant ribotos stalviršio erdvės, kad ir kaip dažnai juos valytume“.

Ir lyg to būtų negana, Charlie, kilusiam iš Brisbano (Australija), ir Nicole taip pat tenka saugotis tam tikrų orų sąlygų.

„Netvarką gali sukelti orai, pavyzdžiui, dulkių audra, kuri visą autobusą padengė raudonu smėliu. Jei lyja kelias dienas iš eilės, galime jaustis įstrigę savo 230 kv. metrų erdvėje, – sakė ji.

– Kartą visą naktį nemiegojome, nes manėme, kad 60 mylių per valandą vėjas apvers mūsų autobusą.“

Nicole prisipažino, kad jai taip pat sunku ilgą laiką būti toli nuo draugų ir šeimos, nors kelyje ji susipažįsta su naujais žmonėmis.

Gyvenimas kelyje gali atnešti geriausių nuotykių ir prisiminimų.

Ji padarė išvadą: „Nepaisant iššūkių, vis tiek labai džiaugiuosi, kad rizikavome ir persikėlėme į savo mokyklinį autobusą. Manau, kad tinkamai ištyrus situaciją ir lūkesčius, gyvenimas kelyje gali atnešti geriausių nuotykių ir prisiminimų.“

Pora, kuri susipažino 2015 m. Las Vegase, anksčiau yra kalbėjusi apie savo motyvus persikelti į kompaktišką namą.

Anksčiau kalbėdama su „Tiny Home Tours“, Nicole sakė, kad Charlie „požiūris į gyvenimą yra toks, kad reikia gyventi pilnavertiškai ir nesigailėti nė vienos dienos“.

„Aš nebuvau tokia, kol mirė mano mama... Ir tada pasikeitė visas mano požiūris į gyvenimą, – tęsė ji.

– Taigi nuo to laiko stengiamės išnaudoti gyvenimą, kad galėtume kiekvieną dieną gyventi pilnavertiškai. Charlie tikrai tai manyje išryškina ir aš tai vertinu.“

Ilgai taupėme pinigus, o paskui nusprendėme, kad norime atsisakyti daugumos savo daiktų ir keliauti po pasaulį.

Poros nuotykis prasidėjo nuo kelionių su kuprinėmis, bet vėliau, dar dirbdami visą darbo dieną – Nicole – sveikatos priežiūros technologijų įmonėje, o Charlie – nekilnojamojo turto agentūroje – jie nusprendė padaryti ilgalaikį žingsnį ir nuo to tada jie nesižvalgo atgal.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas