Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelionėje likote be savo bagažo? 6 patarimai, kurie padės to išvengti

Sugadintas ar dingęs bagažas gali apkartinti net ir išsvajotas atostogas. Artėjant aktyvių kelionių sezonui, antžeminio aptarnavimo įmonės BGS bagažo paieškos ir paslaugų pardavėjų komandų vadovė Judita Tumavičienė, dalijasi šešiais naudingais patarimais, kaip apsaugoti savo bagažą ir kelionių įspūdžiais mėgautis be rūpesčių, rašoma įmonės pranešime spaudai.
Bagažas
Bagažas / 123RF.com nuotr.

1. Pažymėkite savo bagažą

Naudokite etiketes, kurios, bagažui dingus, padėtų jį atpažinti. Tiesa, net ir pačios tvirčiausios bagažo ženklinimo etiketės gali nutrūkti, tad į lagamino ar krepšio vidų rekomenduojama įdėti kortelę su pagrindine informacija, pavyzdžiui, telefono numeriu ar elektroninio pašto adresu.

Prieš tvirtindami naujas bagažo ženklinimo etiketes, įsitikinkite, kad nėra likusių ankstesnių. Papildomai, be etikečių su svarbiausia informacija, bagažą galite žymėti lipdukais, spalvotomis juostomis (užtikrinę, kad jų galai yra pritvirtinti ir negali būti įtraukti į automatizuotas mašinas, konvejerių diržus ir pan.) ar kitais išradingais būdais, kurie jūsų lagaminą padėtų greitai atskirti iš daugybės kitų.

123RF.com nuotr. / Pamestas bagažas
123RF.com nuotr. / Pamestas bagažas

2. Skysčiams – sandarus plastiko maišelis

Nors rankiniame bagaže jau esame įpratę visas skystas priemones laikyti plastikiniame maišelyje ar permatomoje kosmetinėje, registruotame bagaže jas neretai paliekame nesupakuotas. Nerizikuokite: higienos priemones, kvepalus ar kremą nuo saulės sudėję į plastikinį maišelį, galėsite būti ramūs, kad šie neišsilies.

3. Rinkitės kokybiškus lagaminus

Nepagailėkite pinigų kokybiškam lagaminui: jis bus ilgaamžiškesnis, patvaresnis, o užtrauktukai patikimesni. Jei prastos kokybės lagaminas suplyš kelionės metu, papildomų lėšų teks skirti naujam, dar blogiau – ant žemės iškritusius daiktus susirinkti tiesiog oro uosto salėje.

4. Naudokite spyneles

Patikimos kodinės spynelės leis keliauti ramiau: juk jūsų lagaminas saugiai užrakintas. Nenorintys naudoti spynelių gali rinktis ekonomiškesnę alternatyvą – tvirtinimo dirželius.

123RF.com nuotr. / Lagamino užraktas
123RF.com nuotr. / Lagamino užraktas

5. Bagažą sutvirtinkite apsauginiu diržu

Kartais keliautojai bagažą apjuosia apsauginiais diržais, taip tikėdamiesi daiktus apsaugoti nuo ilgapirščių, tačiau jie labiau gelbsti norintiems jaustis užtikrintiems, kad lagaminas pačiu netikėčiausiu metu neatsidarys arba neatsisegs užtrauktukas.

6. „Aprenkite“ savo lagaminą

Norėdami lagaminą apsaugoti nuo apgadinimų: įbrėžimų, įdrėskimų, įskėlimų ar purvo, galite naudoti daugkartinį lagamino užvalkalą arba apsauginę plėvelę. Nors neretai keleiviai lagaminus vynioja į maistinę plėvelę, ji nėra patvari, tačiau gali kažkiek apsaugoti nuo purvo ir lietaus.

Pranešimo autorių nuotr. / Bagažo pakavimo stotelė
Pranešimo autorių nuotr. / Bagažo pakavimo stotelė

Norintiems tinkamai pasirūpinti kelionių bagažu, BGS klientų patogumui Vilniaus oro uoste įrengė keleivių bagažo pakavimo stotelę, kur keleivių lagaminai įvyniojami į tvirtą apsauginę plėvelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas