Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionės iš Anglijos pakibo ant plauko

Iš Britanijos į kitas šalis keliaujantys gyventojai susidūrė su nesklandumais. Atvėrus daugiau kelionių krypčių, tyrimų laboratorijos nebespėja laiku pateikti užsakytų koronaviruso testų atsakymų.
Lagaminai
Lagaminai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per pastarąsias dienas daugybė keliautojų nespėjo laiku gauti užsakyto PGR testo atsakymo, todėl negalėjo išskristi į keliones, rašo „Dailymail“.

Skelbiama, kad kelionės pakibo ant plauko, kadangi prasidėjus vasaros sezonui vis daugiau JK gyventojų skrenda pailsėti į kitus kraštus. Atsiveriant vis daugiau „žalių“ krypčių, kurios reikalauja tik neigiamo koronaviruso testo, bet ne saviizoliacijos, šimtai tūkstančių JK gyventojų suskubo pirkti keliones.

Kompanija „Which?“ pataria, kad tie, kurie perka „viskas įskaičiuota“ atostogas, į šį paketą turėtų įtraukti ir PGR testą. Dauguma kelionių organizatorių suteikia tokią galimybę ir prisiima visą atsakomybę už laiku pateikiamus rezultatus. Taip keleiviai turės garantiją, kad testo atsakymai ateis laiku ir jie galės išvykti į kelionę.

Dažniausiai PGR testo atsakymas ateina per 48 val.

Tikėtina, kad dar šį mėnesį saugių krypčių sąrašas plėsis, todėl keliautojų atsiras dar daugiau. Tai reiškia, kad laboratorijų darbo apkrova dar labiau didės ir, kaip tikėtina, dar daugiau keliautojų nesulauks kelionei būtinų testo atsakymų.

Pavyzdžiui, keliaujant į Lietuvą užtenka antigenų testo. Jo atsakymo oro uoste galima sulaukti vos per keliolika minučių. Tačiau skrendant pailsėti į, pavyzdžiui, Portugaliją, jau yra reikalingas PGR testas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas