Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 06

Kelionių ekspertai patarė, kur keliauti per žiemos šventes: įvardijo svajonių kryptį visai šeimai

Daugybė žmonių didžiąsias metų šventes nori sutikti ypatingai – dažnai ir kitoje šalyje. Tačiau šventiniu laikotarpiu išvykusieji į užsienį gali nusivilti – tikrai ne visur jaučiama kalėdinė nuotaika. Norėdami išsiaiškinti, kur geriausia keliauti per žiemos šventes, 15min teiravosi kelionių ekspertų nuomonės.
Kelionių ekspertai patarė, kur keliauti per žiemos šventes
Kelionių ekspertai patarė, kur keliauti per žiemos šventes / 123RF.com nuotr.

Kelionių rekomendacijomis, kur vykti per gražiausias metų šventes, pasidalijo kelionių ekspertas Rimvydas Širvinskas-Makalius, kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė bei kelionių organizatoriaus „Novaturas“ pardavimų vadovas Kazimieras Jarmalis.

Svarbiausia – šventinė nuotaika

Paklaustas apie tai, kur patartų keliauti šventiniu laikotarpiu, R.Širvinskas-Makalius sakė, kad jis pats važiuotų šventes praleisti ten, kur jos yra švenčiamos.

„Man asmeniškai kelionėje yra labai svarbi šventinė nuotaika. Norisi keliauti ten, kur būtų kalėdinė atmosfera, kalėdinės mugės ar bent jau kažkas kalėdiškai papuošta, o ne į kažkokią kryptį, kur bandoma apsimesti, kad tos šventės yra švenčiamos. Kitur jos iš viso galbūt net ir draudžiamos – kokioje musulmoniškoje šalyje, nes eglė yra laikoma kito tikėjimo atributu ir pan.“, – pastebėjimais pasidalijo žinomas keliautojas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr. / Rimvydas Širvinskas-Makalius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr. / Rimvydas Širvinskas-Makalius

Anot R.Širvinsko-Makaliaus, jis iš keliautojų pastebėjo, kad per šventes ir per moksleivių atostogas žmonės renkasi šiltas kelionių kryptis, todėl „numeris vienas yra Egiptas“.

„Būtent į Egiptą žmonės ir keliauja. Nors klausimas, kiek ten tos kalėdinės atmosferos? Galbūt geriau nukeliauti į kokias Kanarų salas ar, pavyzdžiui, į Portugalijoje esančią Madeiros salą. Taip, Madeiroje gal bus šiek tiek vėsiau, o Kanaruose – tikrai puikūs orai, bet ten tikrai bus šventinė atmosfera, kalėdinė nuotaika, sutinkami Naujieji metai“, – sakė kelionių ekspertas.

Pasak jo, šios rekomendacijos labiau tinka tiems, kurie nori šilumos, o žmonės, kuriems geras oras nėra taip svarbu, per šventes mielai keliauja į Europos didmiesčius.

123RF.com nuotr. / Kalėdos Paryžiuje
123RF.com nuotr. / Kalėdos Paryžiuje

„Šiais metais žmonės jau labai anksti pradėjo galvoti apie tai, kur jie keliaus. Dažnai renkasi Romą, Barseloną, Milaną, Londoną, Paryžių, Amsterdamą, kaimynines Baltijos šalis – jos taip pat turi didelį susidomėjimą“, – pabrėžė R.Širvinskas-Makalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas