Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelionių ekspertė įspėja: šie trys įpročiai paskatins skrydžio keleivius jūsų nekęsti

Plojimas lėktuvui nusileidus nėra vienintelė blogybė, kurią galite padaryti kelionės metu. Štai kelionių laidos vedėja Samantha Brown, kuri praleidžia daug laiko lėktuvuose, yra gerai susipažinusi su keleivių elgesiu, tad išdėstė įvairių dalykų, kurie išties erzina.
Skrydis
Skrydis / 123rf.com

Thesun.co.uk aptarė keletą iš jų. Būtent šių dalykų kelionių ekspertė patarė nedaryti, jei nenorite, kad likusi kelionės dalis būtų... nemaloni.

Užsižaidimas su kramtoma guma

Ne paslaptis, kad, siekiant išvengti skrydžio metu užgulusių ausų, dalis keleivių lėktuvui kylant ir nusileidžiant kramto kramtomąją gumą. Vis dėlto, jeigu ir likusią kelionės dalį ją triauškiate ir dar pučiate iš gumos burbulus, tai erzina. Ir erzina „universaliai“, sako S.Brown.

Tad ji pataria ne tik jums taip nesielgti, tačiau ir gražiai sudrausminti, jei taip elgiasi kiti keleiviai.

Kalbinimas žmonių, kurie dėvi ausines

Skrydžio metu ausinės daliai žmonių yra ypač svarbios, siekiant sušvelninti garsus, kurių išties gausu tiek iš aplinkos, tiek dėl lėktuvo turbinų skleidžiamo garso.

S.Brown pabrėžia, kad keleiviai, dėvintys ausines, aiškiai parodo aplinkiniams, kad jie nenori bendrauti ir norėtų būti netrukdomi: „Lėktuvai išties puiki vieta susidraugauti, tačiau tik tuo atveju, jei abi pusės to nori. Jei šalia jūsų sėdi žmogus su ausinėmis, netapšnokite jam per petį ir nepradėkite kalbinti. Tai labai aiškus „prašome netrukdyti“ ženklas.“

Beje, ausinių užsidėjimas yra ir puikus būdas demonstratyviai (nors ir nemandagiai) parodyti keleiviams, kad jų kalbinimas jums nepatinka.

Svetimų vaikų auklėjimas

Taip taip, nors vaikai – gyvenimo gėlės, į svetimas „gėles“ mieliau žiūrėti iš tolo. Ypač jei tos „gėlės“ rėkia, spardo keleivio sėdynę ir pan.

Vis dėlto, S.Brown pabrėžia, kad yra tam tikros taisyklės, kurių nevalia peržengti: „Kad ir kaip norėtųsi atsisukti ir pradėti barti vaiką, kuris spardo jūsų sėdynę, patikėkit, jis išliks „kurčias“ jūsų pageidavimams. Geriausia susirasti to vaiko tėvus ir gražiai paprašyti jiems patiems sudrausminti savo vaiką.“

O jei nepadės ir tai, tuomet kreipkitės į skrydžių palydovus – jie žinos, kaip spręsti problemą.

Juolab kad skrydžių metu ypač nepatariama konfliktuoti su keleiviais, antraip viskas gali baigtis tuo, kad lėktuvas bus nutupdytas artimiausiame oro uoste, o konflikto dalyviai – išlaipinti policijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas