Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija perpus sutrumpino karantino laiką keliautojams iš užsienio

Kinija antradienį perpus sutrumpino privalomo karantino iš užsienio atvykstantiems keliautojams trukmę, ir tai didžiausias atvykimo suvaržymų sušvelninimas po pandemijos metu vykdytos griežtos politikos „nulis COVIDo“.
Skrydžiai pandemijos metu
Skrydžiai pandemijos metu / 123rf.com nuotr.

Pagal naująją tvarką privalomas karantinas keliautojams iš užsienio sutrumpinamas iki septynių dienų, pridedant dar tris stebėjimo namuose dienas. Iki šiol į Kiniją atvykę užsieniečiai privalėdavo maždaug 21 dieną praleisti karantino ir stebėjimo namuose sąlygomis.

Pandemijos pradžioje Kinija uždarė savo sienas, o tarptautinių skrydžių skaičius ir dabar smarkiai ribojamas siekiant užkirsti kelią „įvežtiniams“ COVID-19 atvejams.

123RF.com nuotr./Karantinas
123RF.com nuotr./Karantinas

Nuo to laiko, kai buvo uždarytos sienos, į šalį atvykstantys žmonės griežtai stebimi ir turi karantinuotis viešbučiuose bei specialiuose centruose.

Pagal naujausias COVID-19 prevencijos ir kontrolės politikos gaires, kurias paskelbė Nacionalinė sveikatos komisija ir Valstybės taryba, į Kiniją atvykstantys keliautojai turės centralizuotai karantinuotis tik septynias dienas.

Nuo balandžio vis daugiau „bandomųjų“ miestų iki 10 dienų sutrumpindavo privalomą centralizuotą karantiną keliautojams iš užsienio. Praėjusį mėnesį karantiną keliautojams sutrumpino ir Pekinas.

Tačiau tarptautinių skrydžių į Kiniją mažai, o ir jie neretai atšaukiami Pekinui taikant „automatinio grandinės pertraukiklio“ sistemą, kai maršrutai laikinai panaikinami, jei jais atskrenda tam tikras užsikrėtusių keleivių skaičius.

Pagal naujausias gaires tokie patys reikalavimai dėl karantino taikomi žmonėms, jau Kinijoje turėjusiems artimų kontaktų su užsikrėtusiaisiais. Kinijos bendruomenėse, kur atsiranda COVID-19 atvejų, taip pat įvedamas griežtas karantinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas