Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje policija surengė „gėdos eiseną“ COVID taisyklių pažeidėjams

Ginkluota policija Dzingsi mieste Kinijos pietuose surengė COVID taisyklių „pažeidėjų paradą“ – 4-is tuo apkaltintu vyrus vedžiojo gatvėmis su gėdinančiais plakatais, nors tokia praktika yra draudžiama šalyje.
Kinijoje policija surengė „gėdos eiseną“ COVID taisyklių pažeidėjams
Kinijoje policija surengė „gėdos eiseną“ COVID taisyklių pažeidėjams / Stop kadras

Keturi vyrai kaltinami nelegaliai pravežę žmones į Kiniją. Praėjusią savaitę jie, vilkėdami apsauginius kostiumus ir rankose nešdami plakatus su savo nuotraukomis ir vardais, buvo vedžiojami Dzingsi gatvėmis.

Valdžios kontroliuojamas „Guangxi dail“ leidinys pranešė, kad tuo buvo siekiama kitus atbaidyti nuo su sienos kirtimu susijusių nusikaltimų.

Nuo 2020 m. kovo Kinijos sienos uždarytos daugumai keliautojų – galima atvykti tik turint rimtą priežastį. O net ir patenkantys turi išpildyti daug reikalavimų.

Toks viešas gėdinimas, koks įvyko Dzingsi, buvo dažna praktika Kultūrinės revoliucijos metu, bet jau daug metų yra oficialiai uždrausta. Su valdančiąja komunistų partija siejamas leidinys „Beijing News“ rašė, kad incidentas Dzingsi šiurkščiai pažeidžia teisės viršenybę, ir negalima leisti, kad taip vėl nutiktų.

Panašus incidentas buvo užfiksuotas ir praėjusiais metais, kai vasario mėnesį Hebėjaus provincijoje vyras buvo pririštas prie medžio, nes griežto karantino metu išėjo nusipirkti cigarečių.

Kinijoje galioja vienos griežčiausių karantino taisyklių pasaulyje, nes šalis laikosi „nulio COVID atvejų“ strategijos. Užsikrėtimų skaičiui augant, taisyklės tik griežtėja – uždaromi ištisi milijoniniai miestai, žmonėms neleidžiama palikti namų, taikomos drakoniškos izoliacijos taisyklės atvykstantiems iš užsienio.

Daug biurokratijos, tyrimai tiek iš seilių, tiek iš nosiaryklės, kraujo tyrimai, pervežimas greitosios medicinos pagalbos automobiliu iš oro uosto į karantino viešbutį ir gyvenimas ten 2 savaites – už savo paties išlaidas. Tokioms taisyklėms turi paklusti tie, kurie pandemijos metu atvyksta į Kiniją. O šiaurėje esantis Šenjango miestas įvedė rekordinio ilgio izoliaciją – 28 dienas viešbutyje ir 28 dienas namuose. Daugiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas