Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Medalio vertas pasiūlymas!
Išbandyti

Kipras džiaugiasi rekordiniu turistų skaičiumi

Šių metų rugpjūtį Kipre apsilankė daugiau nei pusė milijono turistų, o bendras vasaros turistų skaičius Viduržemio jūros saloje pasiekė naują rekordą, skelbia šalies valdžia.
Kipras
Kipras / 123rf.com

„Pasibaigus sėkmingiausiam vasaros sezonui Kipro turizmo istorijoje, Kipro turizmo organizacija sutelks dar didesnį dėmesį žiemos sezonui“, – pranešė organizacija.

Saugia šalimi regione laikomas Kipras praėjusiais metais sulaukė rekordinio skaičiaus turistų. Šalyje apsilankė 3,18 mln. žmonių, atnešusių 2,8 mlrd. JAV dolerių (2,63 mlrd. eurų) pajamų.

Po rekordinių šių metų birželio, liepos ir rugpjūčio mėnesio rodiklių, Kipro pareigūnai tikisi rekordinių visų metų. Prognozuojama, kad lyginant su 2016 metais, turistų skaičius išaugs apie 8 proc.

Per pirmus aštuonis šių metų mėnesius Kipre apsilankė 2,51 mln. užsienio turistų, palyginti su 2,19 mln. prieš metus tuo pačiu laikotarpiu.

Daugiausia Kipre rugpjūtį apsilankė turistų iš Didžiosios Britanijos – beveik 8 proc. daugiau, lyginant su tuo pačiu mėnesiu prieš metus. Augo ir atvykėlių iš Vokietijos ir Švedijos skaičius. verta paminėti, kad turistų iš Izraelio skaičius šoktelėjo daugiau nei 95 proc.

Kipras vis daugiau turistų sulaukia dėl to, kad anksčiau turistų gausiai lankytose šalyse, įskaitant Turkiją, Egiptą ir Tunisą, pastaraisiais metais įvykdytų išpuolių.

Kipro turizmo sektoriui tenka maždaug 12 proc. šalies BVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus