Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kipras griežtina taisykles net ir pasiskiepijusiems: išimtis – tik vienai grupei

Šalių griežtinimai atvykėliams nesibaigia. Kipras – populiari turistų kryptis visais metų laikais – irgi paskelbė apie naujas taisykles atvykstantiems asmenims
Keliautojas Kipre
Keliautojas Kipre / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Omikron atmainai pradėjus plisti Europoje, šalys viena po kitos skelbia apie sugriežtintas taisykles atvykėliams. Sienų jau nebeuždaro, kaip buvo pandemijos pradžioje, tačiau deda vis daugiau daugiklių, kad nauja koronaviruso atmaina kuo lėčiau plistų.

Daugiau skaitykite čia: Dėl omikron – nauji reikalavimai: kokios taisyklės galioja 10 lietuvių žiemą pamėgtų krypčių?

Naujos patekimo į šalį taisyklės įsigaliojo ir Kipre. Jau sugriežtinusi jas gruodžio pradžioje, šalis ėmėsi ir dar stipresnių priemonių – reikės testuotis net du kartus.

Kipras paskelbė, kad nuo gruodžio 15 d. visi vyresni nei 12 m. asmenys, atvykstantys į šalį turės daryti du testus, net jeigu jie ir turi dvi skiepų dozes. Vienas testas būtinas dar prieš lipant į lėktuvą, skrendantį į Kiprą. Antrasis – jau atvykus į salą.

Antrąjį testą turistai galės pasidaryti nemokamai mobiliuose testavimosi punktuose, kuriuos saloje įrengė Sveikatos ministerija.

Nuo prievolės testuotis atleidžiama tik viena keliautojų grupė – tie, kurie yra gavę sustiprinančiąją COVID skiepų dozę.

Į šalį atvykstantiems visai nepasiskiepijusiems asmenims reikės iš viso trijų testų: vieno prieš kelionę, vieno iškart atvykus ir dar vieno – po 72 valandų saloje.

Be to, į kai kurias viešąsias vietas bus įleidžiami tik pasiskiepiję asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas