Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje šiemet sumažėjo vienadienių turistų

Besibaigiančio turistinio sezono rezultatus apžvelgiantis uostamiestis konstatuoja, kad šiemet daugiau svečių sulaukė ne tik tradicinės traukos vietos, bet ir nauji objektai, o sparčiai kylantis šis ekonomikos sektorius pinigų į biudžetą atnešė gerokai daugiau rašo „Lietuvos žinios“.
Į Klaipėdą atplaukė pirmasis kruizinis laivas šį sezoną.
Į Klaipėdą atplaukė pirmasis kruizinis laivas šį sezoną. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, gražios turizmo perspektyvos nuotaikas kelia tai, kad sumažėjo vienadienių atvykėlių, o padaugėjo tokių, kurie uostamiestyje nakvoja dvi ir daugiau naktų, todėl Klaipėdos miesto viešbučiai taip pat galėjo pasidžiaugti geru užimtumu.

Per pirmuosius du šių metų ketvirčius Klaipėdos viešbučiuose apsistojo daugiau nei 105 tūkst. turistų, kurių kiekvienas viešbutyje praleido mažiausiai dvi naktis. Palyginti su 2017 metais, turistų skaičius augo daugiau nei 11 proc.

Per 8 šių metų mėnesius tarptautiniais jūrų keltais buvo pervežta 9 proc. daugiau keleivių nei 2017 metais (per 140 tūkst. keleivių). Pastebima, jog padaugėjo keleivių iš Olandijos, Vokietijos Latvijos, Skandinavijos. Kompanijos „DFDS Seaways“ duomenimis, 2018 metais daugėjo keleivių visuose segmentuose – verslo, šeimyninio poilsio, savaitgalio kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas