Klaipėdos Kalėdų kiemelis plečiasi į kiekvieno kiemą

Klaipėdos I.Simonaitytės biblioteka, kasmet prieš šventes kvietusi į savo kiemelį pasigrožėti eglučių kiemeliu, šiemet kviečia puošti eglutes savo kiemuose ir pasidalinti vaizdais su visu miestu.
Eglučių kiemelis I.Simonaitytės bibliotekos kieme šiemet bus kitoks. Eglutės keliaus į virtualią erdvę.
Eglučių kiemelis I.Simonaitytės bibliotekos kieme šiemet bus kitoks. Eglutės keliaus į virtualią erdvę. / I.Simonaitytės bibliotekos nuotr.

„Kalėdų eglučių kiemelis“ – septintus metus Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos organizuojama akcija, sutelkianti bendruomenes kūrybinei veiklai šventiniu laikotarpiu, skatinanti bendrauti kuriant puošnias Kalėdų eglutes bibliotekos kiemeliui.

2020 m. Kalėdų eglučių kiemelis išskirtinis. Biblioteka kviečia bendruomenes puošti eglutes savo kiemuose, o rezultatais dalintis virtualiame kiemelyje – albume.

Taip pat bus paruoštas žemėlapis, kad smalsiausi miesto gyventojai ir svečiai galėtų patys aplankyti papuoštas eglutes. Šiuo metu yra užsiregistravusios jau 26 bendruomenės ir organizacijos. Norintys dalyvauti akcijoje dar gali registruotis internetu iki pat gruodžio 11 d. Beje, dalyvaujančių bendruomenių laukia staigmenos, kurias padės įgyvendinti „Taško teatro“ aktoriai Gediminas ir Solveiga. Visą informaciją apie virtualią platformą ir laukiančias staigmenas netrukus rasite bibliotekos tinklapyje www.klavb.lt arba socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Šių metų tema – „Tvarios Kalėdos“, todėl bendruomenių prašome puošiant savo eglutes atkreipti dėmesį į aplinkosaugą, didelio vartojimo ir tvarumo problematiką – naudoti antrines žaliavas, vengti putplasčio ar kitų papildomų plastiko medžiagų

„Primename, kad tradiciškai bus renkama gražiausiai papuošta Kalėdų eglutė. Gruodžio 16-31 dienomis bus organizuojamas internetinis balsavimas, o sausio 6 dieną apdovanosime tris bendruomenes, kurių puoštos eglutės surinks daugiausiai balsų“, – skelbia bibliotekos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito