Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kodėl skrydžių palydovai nesinaudoja soc. tinklais ir ko jūsų prašytų nedaryti

Neseniai Amerikoje vieno skrydžio metu keleivis nufotografavo lėktuvo salono įgulos narį ir vėliau pasidalino nuotrauka socialinėje erdvėje bei pridėjo skundą dėl netinkamo aptarnavimo. Vis tik, kaip rašo „The Sun“, būtent tokia kritikos ar nepasitenkinimo reiškimo forma keleivius aptarnaujančiam personalui pati nepalankiausia.
Skrydžio palydovė
Skrydžio palydovė / 123RF.com nuotr.

Pirma – neteisinga

Būti fotogtafuojami įgulos nariai labai nenori. Ir visai ne dėl kokių nors asmeninių priežasčių, o tiesiog – saugumo, įgulos narių fotografavimas ir ypač tokių nuotraukų kėlimas į interneto platybes gali sukelti jiems pavojų.

Skrydžio palydovės nuotrauka ir komentaru apie netinkamą aptarnavimą pasidalinęs vyras nufotografavo įgulos narę, kai ji, pasak keleivio, „sėdėjo telefone“, užuot jį aptarnavusi. Vyrui, nors skrido pirmąja klase, teko pačiam atsistoti ir iki jos nueiti, paprašyti atkreipti dėmesį į jį ir kitus keleivius, jų poreikius.

„The Sun“ atkreipė dėmesį, kad net reglamentai įgulos nariams numato tam tikrą poilsio laiką, per kurį jie gali ir „skrolinti“, ir žaisti žaidimus, ir ruoštis egzaminams ar daryti ką tik pageidauja. Taigi neįsigilinus į situaciją dalintis tokiomis nuotraukomis yra neteisinga, mat skrydžio palydovas gali būti apšmeižtas visiškai be pagrindo.

123RF.com nuotr./Skrydžių palydovė
123RF.com nuotr./Skrydžių palydovė

O beje, tokiu atveju, kai tikrai iškilo poreikis kurį nors iš skrydžių palydovų pasikviesti, reikėtų nepamiršti apie virš sėdimųjų vietų esantį iškvietimo mygtuką – paspauskite jį ir kas nors jums padės.

Vis tik, fotografuoti įgulos narius ir dalintis jų nuotraukomis socialinėje erdvėje labiausiai nederėtų ne dėl šmeižto ar neteisybės, labiausiai – dėl jų saugumo.

Saugumas – pirmiausia

Lėktuvų įgulos primena, kad saugumas yra jų kasdienis ir pagrindinis rūpestis. Net ir tada, kai metas jų pertraukai, jie yra budrūs ir, jei atsitiktų nelaimė, yra pasirengę vėl imtis veiksmų, jei tik prireiktų. O pageidavimas jų nefotografuoti ir neskelbti socialinėse erdvėse irgi susijęs su saugumu.

123RF.com nuotr./Išmanusis telefonas lėktuve
123RF.com nuotr./Išmanusis telefonas lėktuve

Skrydžių palydovai aiškina, kad žmonės, pamatę jų nuotraukas, gali susirasti juos per socialinės žiniasklaidos kanalus, kuriais pasinaudoję ima sekti, persekioti ar pan.

Daugelis skrydžio palydovų apskritai nesinaudoja socialiniais tinklais būtent dėl šios priežasties, o kiti būna įspėti paslėpti savo vardinius ženkliukus, kad žmonės nesužinotų jų tapatybės. Kai kurie skrydžių palydovai yra prisipažinę, kad jiems socialinėje erdvėje buvo siūlomi pinigai už jų apatinius, kojų nuotraukas ir kitus dalykus.

Dar baisiau tai, kad keleiviai po skrydžio internetu ima ieško skrydžių palydovų, bando juos rasti viename ar kitam mieste, sužinoti, kur apsistoję.

Skrydžių palydovų kartais prašoma nusifotografuoti kartu su keleiviais, tai įgulą pastato į ne itin malonią padėtį, tačiau jie sutinka iš mandagumo, nors iš tiesų tiesiog nori ramiai atlikti savo darbą.

Taigi kitą kartą, kai skrisite lėktuvu ir dėl kokių nors priežasčių nebūsite patenkinti aptarnavimu, pirmiausia, pasinaudokite skambučio mygtuku. Be to, kiekvienoje oro linijų bendrovėje yra oficialus skundų pateikimo kanalas, kuriame galima pateikti savo nuomonę, pasidalinti įspūdžiais, pateikti klausimus ir imtis atitinkamų veiksmų.

O fotografuoti skrydžių palydovus, dalintis jų nuotraukomis ir asmeniniais duomenimis be jų pačių sutikimo – nei sąžininga, nei saugu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas