Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

KOLUMBAS LT. Ervinas Sventickis: „Kelionė į Junano provinciją Kinijoje“

Nuspręndžiau pasidalinti savo įspūdžais keliaujant po Junano provinciją Pietvakarių Kinijoje. Ši provincija – ypatinga, nes yra aukštai virš jūros lygio ir yra vadinama „pavasario provincija“. Keliauti pasiryžome žiemą, 2022 m. vasario mėnesį, kai Kinijoje yra švenčiami Naujieji metai. Trumpai papasakosiu, kaip ši kelionė prasidėjo.
Kelionė į Junano provinciją Kinijoje
Kelionė į Junano provinciją Kinijoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Ši istorija yra keliautojų konkurso „Kolumbas LT 2023“ nominantė.

Mes keliavome į Lijiang miestelį provincijos vakaruose. Atvykstame į miestelį, apsistojame viešbutyje, pasidedame daiktus ir einame pasivaikščioti, apsižvalgyti. Visi sutikti praeiviai ir žmonės geros nuotaikos, juk Kinijoje Naujieji metai švenčiami vasario mėnesį. Kitą rytą nuspręndžiame nuvykti į kalnus. Šalia yra kalnai su sniego viršūnėmis, kurie puikiai matosi iš paties miestelio.

Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Junano provinciją Kinijoje
Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Junano provinciją Kinijoje

Tad nieko nelaukę pasiimame vairuotoją ir važiuojame. Vaizdai tikrai nuostabūs. Pakeliui mus sustabdo ir patikrina nesenai darytus kovido testus.

Važiuojame toliau, paskui vairuotojas mums pasiūlo įsigyti deguonies balionėlių, tačiau mes mandagiai atsisakome. Nuvykstame iki bilietų kasų, gauname bilietus ir tada važiuojame link kalno. Prie kalno mus išleidžia ir imame keltuvą iki pat viršūnės.

Kylant matosi gražūs vaizdai. Per kolonėles yra pasakoma, jog tai yra vienas aukščiausių kalnų Junano provincijoje. Užkilus beveik nieko nesimato, nes buvo stiprus ir gausus snygis. Juk esame 4,5 km aukštyje.

Šaltis tikrai stiprus, tačiau jokių sunkumų kvėpuoti. Šiek tiek pabūname ir leidžiamės žemyn.

Nusileidę, dar sėdome į autobusą, kuris mus išleidžia prie žydrosios lagūnos. Tikrai galiu drąsiai teigti, jog nieko panašaus gyvenime nebuvau matęs. Vanduo pasirodė esąs toks žydras... Tame ežere net matėsi nudžiūvęs medis. Pasivaikščiojimas neprailgo, buvo įdomu vaikščioti prie tokio ežero. Tikrai nustebino kriokliai ir aplink supantys įspūdingo grožio kalnai.

Antrąją dieną nusprendžiame nuvykti į Šangri-la Tibeto miestelį, Junano provincijoje. Atsikėlę ankstų rytą keliaujame į autobusų stotį ir bandome nusipirkti bilietus. Jau prieš pat lipant į autobusą mus sustabdo ir nepraleidžia – iš mūsų pareikalaujamas nesenai daryto kovido testo rezultatas. Vien dėl to, jog nepasidarėme testo vakar (atsirado naujas reikalavimas turėti kovido testą, darytą ne anksčiau kaip prieš 24 val.).

Tada pasikeičiame bilietus rytojaus dienai tuo pačiu laiku. Grįžus į miestą ligoninėje pasidarome kovido testus. Tada galvojame, ką dar galėtume šiandien gero nuveikti, ir pasiryžtame apžiūrėti Tigro tarpeklį. Kadangi prasideda tigro metai, tai tikrai būtų pats tas.

Nerandame autobuso, tai nusisamdome vairuotoją, kuris mus nuveža iki sutartos vietos. Kelionė netrumpa, tačiau kalnų vaizdai tikrai viską atperka.

Atvykus į vietą, įvyksta netikėtumas. Mums neparduoda bilietų ir nepraleidžia. Juk neturime testo rezultatų, nors vakar praleido ir be jokio testo. Aš dar stengiuosi įtikinti darbuotojus, jog mus praleistų, kad jau pasidarėme testus ir tik laukiame rezultato, tačiau mano pastangos buvo bevaisės, tinka tiki atspausdintas popierinis neigiamo testo rezultatas.

Tad tenka suktis atgal ir važiuoti, kur mus praleistų be testo. Na ką, tenka improvizuoti ir žvilgtelėti į žemėlapį. Pažiūrėjus atidžiau, randame neblogą variantą. Pasirodo, šalia Lijiang miestelio yra gan nemažas ežeras. Prie ežero yra parkas. Iššvaisčius dar porą valandų atvykstame. Susitariame su vairuotoju, kad mūsų palauktų ir nuvežtų atgal į miestą. Šį kartą mus praleidžia be jokių problemų. Pasirodo, trečias kartas – sėkmingas.

Tada pagalvojau, kad čia mielai norėtųsi sugrįžti.

Pats parkas pranoko lūkesčius, nes tikrai buvo į ką pasižiūrėti. Vaikštinėjome per tiltelius virš vandens. Netgi pavyko palypėti į nedidelį bokštelį ir apsižvalgyti aplinkui.

Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Junano provinciją Kinijoje
Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Junano provinciją Kinijoje

Patiko įvairios budistinio stiliaus statulėlės tarp vandenyje įaugusių švendrių. Taip pat ir nedideli pusiau apvalūs tilteliai.

Mus tikrai nustebino paukščių įvairovė bei jų skleidžiami garsai.

Jau einant link pabaigos, pamatome ir visą ežerą, kuris, pasirodo, yra tikrai nemažas ir kitas krantas tolumoje su kalnais, pro kuriuos plaukia ir kaupiasi debesys. Atrodo tikrai didingai. Tada pagalvojau, kad čia mielai norėtųsi sugrįžti. Praleidus keletą valandų parke ir pradėjus temti, keliaujame į miestą, ligoninėje atsispausdiname neigiamo kovido testo rezultatus ir einame pavalgyti.

Ši istorija yra keliautojų konkurso „Kolumbas LT 2023“ nominantė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas