Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kopenhaga taupiems: 2. Meniu ant tualetinio popieriaus, danų nacionalizmas ir išleisti vos 30 Eur

Buvau pratusi svečiose šalyse lankytis per kelionių agentūras, tad žemėlapių naršymas, pečius spaudžianti kuprinė ir bandymas taupyti visur ir visada man tapo nemenkais iššūkiais. Nors Kopenhagoje patyriau daugiau nuotykių nei iš anksto suplanuotos išvykos metu, supratau, kad norint keliauti savarankiškai reikia turėti daug laiko, ryžto ir pasiruošti pačioms ekstremaliausioms situacijoms.
Kopenhaga
Kopenhaga / Ingridos Virkšaitės nuotr.

Pigiausia vakarienė – angare ant paletės

Visos kelionės metu išleidome apie 30 eurų. Didžiąja dalį išlaidų pasiglemžė maistas, kadangi jo kainos čia tikrai nemažos. Džiaugėmės apsistoję pas ne pirmus metus Kopenhagoje gyvenančią lietuvę, kuri padėjo rasti pigių ir labai įdomių vietų užkąsti.

Maisto produktų atžvilgiu danai tikri nacionalistai. Atrodo, jog prekybos centruose išdėliotos tik daniškos prekės, o iš vietinių rankų nedingsta „Calsberg“ buteliai.

Kopenhagos centre stovi didžiulis angaras, kuriame išdėstyta daugybė įvairiausių palapinių ir vagonėlių, siūlančių skirtingų šalių patiekalų.

Tai – tikra skonių ir kvapų maišalynė. Viduje sklandanti aura – ypatinga: gali stebėti, kaip gaminami įvairiausi užkandžiai, meniu kai kur surašomas ant panašaus į tualetinį popieriaus. Praalkę lankytojai valgo arba po stogu, arba prisėda ant palečių bei suoliukų prieplaukoje.

Maisto produktų atžvilgiu danai tikri nacionalistai. Atrodo, jog prekybos centruose išdėliotos tik daniškos prekės, o iš vietinių rankų nedingsta „Calsberg“ buteliai. Pasiklydę tarp nesuprantamų etikečių lietuviško alaus aptikome tik vienoje parduotuvėje.

Mortos Vaitkevičiūtės nuotr./Piešinys ant pastato sienos
Mortos Vaitkevičiūtės nuotr./Kopenhagoje aptiktas iešinys ant pastato sienos

Ramūs paplūdimiai ir žvilgsnis į Švediją

Kopenhaga gali pasigirti puikiu pajūriu. Čia netrūksta parkų, primenančių lietuviškas kopas – iš švelnaus gelsvo smėlio vietomis dygsta smilgos ir įvairiausios žolės. Įsitaisę paplūdimyje ne tik stebėjome jūrą bei tolumoje besisukančias vėjo jėgaines, bet ir akies krašteliu žvilgtelėjome į Švedijos bokštus.

Į kaimyninę šalį veda 16 kilometrų ilgio Eresuno tiltas. Sumokėjus 20 eurų gali per pusvalandį nusikelti į trečiąjį pagal dydį Švedijos miestą Malmę. Tokiu būdu nušauni du zuikius vienu šūviu – už nedidelę skrydžio kainą gauni progą aplankyti ne tik Daniją, bet ir jos kaimynę.

Pigiai keliauti padeda budėjimas prie kompiuterio

Mūsų patirtis įrodo, jog nebūtina susilaikyti nuo kelionių net ir tuo atveju, jei kišenėje švilpauja vėjai. Tiesa, tokios išvykos planavimas užima nemažai laiko.

Norint rasti nebrangius skrydžių pasiūlymus tenka akylai sekti naujienlaiškius, kadangi pigiausi bilietai paprastai graibstyte išgraibstomi.

Internete yra daugybė naudingų puslapių, padedančių sutaupyti lankantis svečiose šalyse, tačiau informacijos rinkimas užtrunka ne vieną dieną.

Nors viešėdami Kopenhagoje išleidome vos 30 eurų, dar tiek pat atsiėjo pasiruošimas. Savarankiškos kelionės metu ne visada žinai, kiek teks eiti ar kur miegoti, tad būtina pasirūpinti patogiais batais ir tvirta kuprine.

Žinoma, tokios investicijos atsiperka jau po kelių išvykų, tačiau į užsienį vykstant kartą per metus labiau apsimoka į pagalbą pasitelkti agentūrą.

Nusistačius išlaidų limitą pagauna azartas į jį sutilpti, o likusius pinigus panaudoti kitos kelionės metu. Parskridę į Lietuvą toliau vaikėmės ekstremalių pojūčių ir iš Kauno oro uosto į Vilnių grįžome autostopu.

Nors širdį vis dar šildo geriausi įspūdžiai, tenka pripažinti, jog tokia kelionė – ne kiekvienam.

Pirmąjį autorės pasakojimą apie tai, kodėl danai langų nedengia užuolaidomis, kur Kopenhagoje slepiasi lobiai ir kokiu neįprastu būdu save išreiškia vietos senoliai rasite pirmojoje straipsnių ciklo dalyje.

Kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?