Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kopenhaga – tobula kryptis rudens kelionei: miestą pamilusi Amelija atskleidė skaniausias vietas

„Jei reikėtų rinktis, kur gyventi už Lietuvos ribų, tikriausiai Kopenhaga būtų pirmoje vietoje, nes čia jaučiuosi sava“, – sako maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė. Danijos sostinė jai – labai jaukus, unikalus, pilnas kultūros ir skandinaviškos atmosferos miestas, kaskart atnešantis įkvėpimo, įspūdžių ir naujų minčių. Neseniai iš kelionės į Kopenhagą grįžusi keliautoja papasakojo, ką naujo šįkart atrado mylimame mieste, ir pasidalijo kitiems praversiančiais patarimais.
Amelijos įspūdžiai iš Kopenhagos
Amelijos įspūdžiai iš Kopenhagos / Asmeninio archyvo nuotr. / „15min“ fotomontažas

Įgudę keliautojai žino – ankstyvas ruduo puikus metas keliauti, mat atslūgę turistų srautai ir kainos leidžia paprasčiau numalšinti kelionių troškulį. Kaitra taip pat atsitraukia, bet oras vis dar puikus pasimėgauti minkštutėlėmis bandelėmis su kava lauko kavinėje ar neskubant dviračiu tyrinėti miestą, rašoma keltų operatoriaus DFDS pranešime spaudai.

„Kopenhaga yra mano vienas mėgstamiausių miestų, kurį norisi aplankyti kasmet. Miesto dydis, patogus susisiekimas, danų estetika ir skandinaviškas dizainas – visa tai tiesiog traukia čia vykti dar ir dar kartą. Mėgstu vis grįžti į patikusias vietas, nes kiekvienąkart pasijaučiu vis mažiau turistė, tačiau, kai atvyksti kartą per metus, visada randi naujų dalykų“, – sako Amelija.

Pasirinko kitą kelią ir liko sužavėta

Šį kartą Amelija nusprendė kelionę ir pradėti kitaip: į Kopenhagą vyko ne lėktuvu, o savo automobiliu DFDS keltu, pasirinkdama gražųjį Švedijos pakrantės kelią. Vietoj įprastos autostrados kelionė truko šiek tiek ilgiau, tačiau kiekviena minutė buvo verta.

„Niekada nesitikėjau, kad kelias iš Karlshamno į Kopenhagą gali būti toks nuostabus. Gražūs maži miesteliai, vaizdai į jūrą su smėlėtais paplūdimiais ir švediškos uolos bei gamta mums buvo labai malonus atradimas. Pasistiprinę dar laive, galėjome ramiai keliauti savo suplanuotu keliu ir nerti į įspūdžius“, – pasakoja keliautoja.

Asmeninio archyvo nuotr. / Amelijos įspūdžiai iš Kopenhagos
Asmeninio archyvo nuotr. / Amelijos įspūdžiai iš Kopenhagos

Kelionėje praalkus, Amelija rekomenduoja užsukti į Ahus miestelį ir paragauti nuostabių kardamoninių bandelių „Klosterbageriet“ kepyklėlėje, pasigrožėti marina su daugybe jachtų. Tuomet – stabtelti Stenshuvud nacionaliniame parke, kur uolėtais ir miškingais takais galėsite pasiekti puikaus smėlio paplūdimį. Verta sustoti ir Ystad mieste bei pasivaikščioti romantišku senamiesčiu.

„Toks neskubus keliavimas į Kopenhagą su gražiais sustojimais man labai patiko. Gyvenime esu nemažai skraidžiusi ir puikiai žinau, kaip skrydžiai išvargina. Nors kelionė keltu ilgesnė, tačiau žymiai patogesnė. Tai netgi atskira pramoga: nuostabūs vaizdai nuo denio, saulėlydis į jūrą, patogi lova.

Be to, automobilyje galima turėti tiek bagažo, kiek tau reikia. Net dviračius vežėmės savus – ir tai labai pasiteisino, mat Kopenhagą tyrinėti ant savo dviračio buvo dar nepatirtas džiaugsmas, kurį svajočiau pakartoti ateityje“, – jau ir apie dar vieną grįžimą į Kopenhagą svajoja tinklaraštininkė.

Asmeninio archyvo nuotr. / Amelijos įspūdžiai iš Kopenhagos
Asmeninio archyvo nuotr. / Amelijos įspūdžiai iš Kopenhagos

Savo transporto suteikiama laisvė leis patogiau pažinti ir Kopenhagos apylinkes. Pavyzdžiui, Amelija siūlo užsukti į Roskildę. Tai nedidelis miestas maždaug už 40 min. kelio automobiliu nuo Kopenhagos centro, turtingas savo istorija, įspūdinga katedra, vikingų muziejumi ir daniška atmosfera.

Kopenhagos maisto scenai nėra lygių – 3 Amelijos rekomendacijos, ko nepraleisti

Kad ir kur Amelija keliautų, didelė įspūdžių dalis jai yra susijusi būtent su maistu. Pati receptais ir kulinariniais patarimais besidalijanti instagrame, tinklaraštininkė Kopenhagą vadina unikalia dėl čia tvyrančios kavinių, restoranų ir barų kultūros.

„Mėgstantiems gerą maistą ir skandinavišką estetiką, Kopenhagoje yra aibė įdomių vietelių. Nuo skandinaviškų kepyklų su skaniausiomis legendinėmis bandelėmis ir filtrine kava – iki vyninių, kur sėdėdamas lauke gali stebėti kanaluose plaukiojančius laivus.

Ir, žinoma, negalima nepaminėti aukščiausio lygio „Michelin“ žvaigždučių turinčių restoranų. Maisto scena Kopenhagoje išskirtinė – čia žmonėms svarbi kokybė, tvarumas, natūralumas, rankų darbas ir tradicijų puoselėjimas“, – pasakoja Amelija.

Asmeninio archyvo nuotr. / Amelijos įspūdžiai iš Kopenhagos
Asmeninio archyvo nuotr. / Amelijos įspūdžiai iš Kopenhagos

Prie viso to pridėjus skandinavišką estetiką ir dizainą, išeina, regis, nesibaigiantis sąrašas vietų, kuriose verta apsilankyti. Ji džiaugiasi, kad šįkart kulinarinės patirtys prasidėjo dar pačioje kelionės pradžioje: vakarienės kelte metu ji liko sužavėta aštrių krevečių, o pusryčiai paliko įspūdį tiek savo gausa, tiek ir pro langus matoma kylančia saule bei Švedijos krantinės vaizdais.

Pasiekus Kopenhagą ir nežinant, nuo ko pradėti skanauti miesto, maisto tinklaraštininkė ateina į pagalbą. Nors apie mėgstamiausius restoranus ir kavines Kopenhagoje ji galėtų kalbėti valandas, išskyrė ir kelias vietas, kurias ypač rekomenduoja. Jos – skirtingos, tad jas galima aplankyti ir net per vieną dieną.

  1. Kepyklėlės. „Fantastiškos burnoje tirpstančios bandelės ir filtrinės kavos puodelis – patirtis, kuria Kopenhagoje tikrai galima pasimėgauti be sąžinės graužaties. Aš rekomenduočiau tris vietas: „JUNO bakery“, „Lile bakery“ ir „Hart Bageri“ – kiekvienoje jų tikrai neliksite nusivylę“, – pataria Amelija.
  2. Maisto turgus. Užkąsti ar papietauti ji siūlo „Torvehallerne“ maisto turguje, kur galima rasti pačių įvairiausių valgių. Vien vitrinų apžiūra gali virsti į valandos trukmės pramogą. O jei sunku išsirinkti iš tokios gausos, Amelija rekomenduoja labai danišką sumuštinį iš „Lund“, kuris vadinasi „Flaeskestegs sandwich“. Įspūdingo dydžio sumuštinis su jų firmine kiaulienos papilve ypatingai traškia odele, tradiciniais daniškais troškintais raudonaisiais kopūstais ir saldžiais marinuotais agurkėliais – skonis yra nuostabus.
  3. Pica ir sūriai. „Galiausiai, siūlau užsukti į „Baest“ – unikalią piceriją, kurioje naudojama raugo tešla ir vietoje iš žalio pieno gaminami savi sūriai. Labai rekomenduoju paragauti ne tik picų, kurios čia ypatingos, bet ir naminės rankų darbo mocarelos su puikiu prosciutto kumpiu ir fantastišku alyvuogių aliejumi“, – dalijasi tinklaraštininkė.
Asmeninio archyvo nuotr. / Amelijos įspūdžiai iš Kopenhagos
Asmeninio archyvo nuotr. / Amelijos įspūdžiai iš Kopenhagos

Amelija įsitikinusi, kad Kopenhaga bet kuriuo metų laiku yra viena geriausių krypčių ar trumpam pabėgimui, ar malonių atradimų kupinai ilgesnei kelionei. O ankstyvą rudenį jį įgauna magišką atmosferą, ir čia galima mėgautis tiek miesto ritmu, tiek tyliu jaukumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas