Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Košmaras Turkijos viešbutyje: dėl baseine plūduriavusių išmatų 12-metis atsidūrė ligoninėje

46 metų Lucy Price ir jos 12 metų sūnus Oliveris šio mėnesio pradžioje išskrido į viešbutį „Julian Club Hotel“ Marmaryje, Turkijoje, tačiau jų svajonių kelionė greitai virto košmaru, rašoma „Daily Star“.
Turkijoje 12-metis atsidūrė ligoninėje
Turkijoje 12-metis atsidūrė ligoninėje / Shutterstock nuotr. / „15min“ fotomontažas

Išsigandusi mama papasakojo, kaip jos 12-metis sūnus atsidūrė ligoninėje, užsikrėtęs bjauria E. coli infekcija, kai populiaraus TUI viešbučio svečiai pranešė, kad baseine matė „kakučius“.

46 metų biuro vadybininkė Lucy Price iš Torki (Kornvalis, Jungtinė Karalystė) ir jos sūnus Oliveris džiaugėsi viešnage „viskas įskaičiuota“ 4 žvaigždučių viešbutyje „Julian Club Hotel“ Marmaryje (Turkija). Tačiau kalbėdama su „The Mirror“, moteris atskleidė, kad atostogų džiaugsmas virto pasibjaurėjimu.

Tiesa, kiti svečiai iš to paties viešbučio paminėjo, kad pastebėjo „viename iš baseinų plūduriuojančias išmatas“.

Netrukus vargšas Oliveris smarkiai susirgo, o medikai patvirtino, kad jis užsikrėtė E. coli bakterija ir dėl jos patino kepenys.

Shutterstock nuotr. / Vaikas ligoninėje (asociatyvi nuotr.)
Shutterstock nuotr. / Vaikas ligoninėje (asociatyvi nuotr.)

Nusivylusi Lucy pareiškė: „Laimei, nebuvo taip blogai, bet buvo pakankamai rimta, kad jie atliko kraujo tyrimus, ultragarso tyrimą ir davė jam antibiotikų į veną. Dar niekada taip nesidžiaugiau grįžusi namo po atostogų. Aš verkiau, mano sūnus verkė – tai buvo tikrai siaubinga.

Viešbutyje buvo prigrūsta labai daug žmonių ir jie prašė žmonių persikelti į jų seserinį viešbutį, nes jis buvo labai perpildytas. Atvykę susitikome su kitais svečiais, su kuriais mane supažindino draugas“.

Medikai patvirtino, kad jis užsikrėtė E. coli bakterija ir dėl jos patino kepenys.

„Jie man pasakojo, kad vos mums atvykus, jie matė išmatas, kurį laiką plūduriavusias aplink, kol darbuotojai jas ištraukė. Tai man nekėlė pasitikėjimo“, – moteris pranešė „The Mirror“.

Trečiadienį, rugpjūčio 7 d., šeima išskrido iš Birmingamo oro uosto ir grįžo kitą trečiadienį. Tačiau kai Oliveris anksti šeštadienio rytą ėmė blogai jaustis, Lucy pamanė, kad jį ištiko saulės smūgis.

Shutterstock nuotr. / Baseino valymas (asociatyvi nuotr.)
Shutterstock nuotr. / Baseino valymas (asociatyvi nuotr.)

Tačiau jis vemdavo kas valandą visą naktį ir labai dehidratavo.

Atėjus 3 val. nakties, ji nubėgo pas viešbučio gydytoją, kuris greitai jį apžiūrėjo ir pareikalavo nedelsiant paguldyti į ligoninę. Dvi dienas praleidusi Turkijos ligoninėje, mama nenoromis grįžo į kurortą, kur maldavo TUI atstovų suorganizuoti jiems ankstesnę kelionę namo.

Jos sūnui Oliveriui ant akies atsirado bjauri kraujo pūslė, dėl kurios turkų gydytojai kaltino blogą reakciją į jam skirtus vaistus.

Poilsiautoja Lucy, kuri už kelionę išleido beveik 1500 svarų sterlingų (1766 eurų), liko įskaudinta po to, kai TUI tariamai bandė užglaistyti jos skundus vėlyvu išsiregistravimu ir menkais 50 svarų sterlingų (59 eurų) grąžinimu į kišenę. Jos sūnui Oliveriui ant akies atsirado bjauri kraujo pūslė, dėl kurios turkų gydytojai kaltino blogą reakciją į jam skirtus vaistus.

Shutterstock nuotr. / Marmaris, Turkija
Shutterstock nuotr. / Marmaris, Turkija

Lucy pasidalijo: „Ligoninės kambarys buvo gražesnis nei tas, kurį turėjome viešbutyje, o personalas buvo puikus, tačiau su slaugytojomis teko kalbėtis per „Google“ vertėją. Visos medikamentų instrukcijos buvo turkų kalba, todėl nebuvo aišku, kas tai yra. Nenoromis grįžome į viešbutį ir kalbėjomės ryšių su svečiais vadybininke, nes viešbučio vadybininkas, matyt, buvo nepasiekiamas.

Man tai buvo visiškas kaltės pripažinimas.

Ji buvo labai gynybiška ir pateikė man standartinę repliką apie tai, kad visada tikrinamas vanduo, maisto temperatūra, todėl mano sūnus „tikrai nesirgo dėl viešbučio“. Kai ji suprato, kad su tuo nesutinku, nes nuo pat atvykimo iš viešbučio nebuvome išvykę, jos pozicija pasikeitė ir ji manęs paklausė: „Ką mes galime dėl jūsų padaryti, ar norite vėlesnio išvykimo, pagalvokite, ko norite?“.

Man tai buvo visiškas kaltės pripažinimas. Ji tiesiog norėjo, kad problema išnyktų. Tada kalbėjau su TUI atstove kurorte, kuri pasakė, kad viskas, ką ji gali pasiūlyti, yra 50 svarų sterlingų“.

123RF.com nuotr. / Vaikas ligoninėje (asociatyvi nuotr.)
123RF.com nuotr. / Vaikas ligoninėje (asociatyvi nuotr.)

Nusileidusi Jungtinėje Karalystėje Lucy pateikė oficialų skundą TUI ir buvo informuota, kad atsakymo gali tekti laukti iki 28 dienų. Ji pridūrė: „Nuo to laiko, kai kreipiausi į TUI pagalbos tarnybą, nesulaukiau jokio atsiprašymo, nebuvo patikrinta, kaip sekasi mano sūnui, ir su manimi beveik nebuvo bendraujama“.

„The Daily Star“ kreipėsi į TUI dėl komentarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas