Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 09 /13:17

Kruizas „į niekur“ buvo nutrauktas – vienam keleiviui diagnozuotas COVID-19

Vienam keleiviui, kuris plaukė kruizu „į niekur“ iš Singapūro, buvo diagnozuotas COVID-19. Tai pranešė kruizų operatorius „Roayal Caribbean“.
„Roayal Caribbean“ laivas „Quantum of the Seas“, kurio keleiviui diagnozuotas COVID-19
„Roayal Caribbean“ laivas „Quantum of the Seas“, kurio keleiviui diagnozuotas COVID-19 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sustojus kelionėms, Singapūras ėmėsi bandomųjų kruizų. Kruizinis laivas išplaukia iš Singapūro, niekur nestoja ir grįžta atgal į tą patį uostą.

Trečiadienio rytą „Quantum of the Seas“ laivo kapitonas dviem tūkstančiams keleivių pranešė, kad laivas grįžta į uostą diena anksčiau, o visi keleiviai turi likti savo kajutėse.

Po kelių valandų kapitonas informavo, kad vieno keleivio koronaviruso testo rezultatas buvo teigiamas. Paaiškėjo, kad tai – 83-ejų metų asmuo.

„Svarbu, kad žinotumėte, jog laive esate saugūs, o mes turime gerą planą, kaip jus išlaikyti sveikus, saugius ir patenkintus“, – aiškino kapitonas.

Laivas, kuriame buvo 1 680 svečių ir 1 148 įgulos nariai, anksti trečiadienį atplaukė į Singapūrą. Atgal jis turėjo pasukti trečią iš keturių planuotų kelionės dienų, pranešė laikraštis „The Straits Times“.

Singapūro turizmo valdyba pridūrė, kad visos pramogos laive buvo sustabdytos, visų keleivių buvo paprašyta būti savo kajutėse.

Keleiviai ir įgulos nariai liks laive, kol bus atsekti visi kontaktai. Visi laive esantys žmonės iš kruizinių laivų terminalo galės išvykti tik po koronaviruso testų, nurodė turizmo valdyba.

Kruizai „į niekur“ pasiūlyti kaip idėja kelionių ištroškusiems žmonėms. Kartu tai ir proga gauti bent kažkiek pajamų kruizų bendrovėms, kurioms neleidžiama vykdyti tarptautinių keleivinių reisų. Į šį kruizą gali leistis tik Singapūro gyventojai.

Laivuose yra gausu rankų dezinfekcijos vietų, kaukės privalomos visur – net baseinuose. Visi nešioja specialius įrenginius, kurie leidžia greitai atsekti kontaktus.

„Quantum of the Seas“ laive yra ir ligoninė su plaučių ventiliatoriais. Norint užtikrinti saugius atstumus, laivu plaukia perpus mažiau žmonių nei galėtų. Į laivą pumpuojamas šviežias oras per galingas oro kondicionavimo sistemas.

Įgulos nariai, kurie yra ne Singapūro rezidentai, turėjo 14 dienų izoliuotis savo šalyje, o tuomet dar 14 – Singapūre. Tik tuomet jiems leista įžengti į laivą.

Daugiau apie tai, kokių priemonių imtasi šiuose laivuose, skaitykite čia: Kaip atrodo kruizas „į niekur“: eilės norint patekti į baseiną ir privalomi kontaktų sekimo prietaisai.

Kruizų pramonė patyrė didelį smūgį pandemijos pradžioje, kai vieni didžiausių protrūkių buvo fiksuoti būtent juose.

Paskelbus apie kruizus „į niekur“, bilietų paklausa spalį buvo net šešis kartus didesnė, nei bendrovei įprasta šį mėnesį, „Roayal Caribbean“ atstovai sakė „New York Times“.

Išplatintame pranešime įmonė teigia, kad po teigiamo koronaviruso testo rezultato buvo nustatyti ir izoliuoti visi keleiviai ir įgulos nariai, kurie turėjo artimą kontaktą su sergančiuoju. Visiems jiems atlikti pakartotini testai – visi jie buvo neigiami.

Keleiviui, kuriam diagnozuotas COVID-19, „Roayal Caribbean“ grąžins visus pinigus, rašo „Straits Times“. Kitiems keleiviams bus grąžinta dalis sumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas