Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur atostogas leidžia Europos lyderiai?

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, per trejus savo kadencijos metus nė karto neatostogavusi, šiemet atostogauti taip pat neketina. Tačiau ji nėra vienintelė posto niekada neapleidusi šalies vadovė. Be Lietuvos prezidentės, neatostogauja Suomijos, Maltos prezidentai, o Bulgarijos ir Rumunijos vadovai bando derinti darbą su poilsiu. „Pasaulis kišenėje“ siūlo pasidomėti, kaip ir kur ilsisi kitų Europos šalių vadovai.
Angela Merkel atostogauja
Angela Merkel atostogauja / „Scanpix“ nuotr.

Šios vasaros atostogas Europos šalių lyderiai nusprendė praleisti „demokratiškai ir taupiai“. Pavyzdžiui, Prancūzijos prezidentas François Hollande'as ilsisi Bregansono forte – prezidento rezidencijoje Žydrojoje pakrantėje. Be to, atostogų dalį jis ruošiasi praleisti savo name Mužene, esančiame 30 km nuo Nicos.

Scanpix nuotr./Prancūzijos prezidentas F.Hollande'as Bastilijos dienos iakilmėse
„Scanpix“ nuotr./Prancūzijos prezidentas F.Hollande'as Bastilijos dienos iškilmėse

Prancūzijos žiniasklaida skelbia, kad įdomiausia tai, jog prezidentas kartu su savo drauge į Bregansoną važiavo paprasčiausiu traukiniu, įsėdę į jį Liono stotyje, Paryžiuje.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, kaip ir kasmet, atostogas leidžia užsienyje. Savo savaitės trukmės atostogas federalinė kanclerė leidžia Pietų Tirolyje (Italija). Kartu su vyru ponia Merkel apsistoja keturių žvaigždžių viešbutyje „Marlet“, mažame kalnų kaimelyje 1900 m aukštyje. Ten sutuoktiniai sutiko alpinistą Reinholdą Messnerį, kuris yra užkopęs į visas 14 aukščiausių pasaulio viršūnių. Alpinistas  pabrėžė, jog Vokietijos kanclerė – nepailstanti ėjikė.

Reuters/Scanpix nuotr./Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

Tuo metu naujasis Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas savo pirmąsias atostogas leido kartu su savo drauge Daniela Schadt. Pirmiausia jie aplankė olimpinį Londoną, apžiūrėjo miestą ir pabuvojo sportinės gimnastikos varžybose. Vėliau Gauckas su drauge išvažiavo į Lenkijos miestą Kostšyną prie Oderio, kuriame prezidentas atidarė vieną didžiausių Europoje roko festivalių.

Tiesa, jo atostogos buvo nutrauktos dėl skubaus susitikimo su Lenkijos prezidentu Bronislawu Komorowskiu. Tačiau Gauckas dar planuoja pavažinėti po Lenkiją ir jos žymiausius miestus.

Austrijos federalinis kancleris Werneris Faymannas išvažiavo į Italijos salą Sardiniją. Ten jis išsinuomotame privačiame name leidžia dvi savo atostogų savaites šeimos apsuptyje. Anksčiau Austrijos kancleris reguliariai važiuodavo į Veneciją, tačiau jau antrus metus iš eilės renkasi Sardiniją. Žiniasklaidai jis prisipažino, jog mėgsta tylų ir ramų poilsį, todėl neturėdamas teisės visiškai išjungti telefoną, jis nustato jame tylos režimą.

Scanpix nuotr./Italijos premjeras Mario Montis
„Scanpix“ nuotr./Italijos premjeras Mario Monti

Italijos premjeras Mario Monti praleido keletą poilsio dienų nedideliame Aronos miestelyje prie Madžorės ežero. Lydint aštuoniems  sargybiniams, premjeras pasivaikščiojo po miestą ir jo apylinkes, taip labai nustebindamas vietinius žmones. Po pasivaikščiojimo jis grįžo į savo Lezos vilą ir toliau laisvalaikį leido ten.

Madžorės ežeras – tikriausiai pati populiariausia Italijos politikų ir visuomenės veikėjų poilsio vieta. Čia daug kartų ilsėjosi Silvio Berlusconi.

O štai Graikijos premjeras Antonis Samaras iš viso atsisakė atostogų – vietoj to jis leidžia laiką susitikimuose su Graikijos kreditoriais. Atsisakyti atostogų premjeras pareikalavo ir savo pavaldinių.

AFP/Scanpix nuotr./Antonis Samaras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Antonis Samaras

Nors ir Portugalija gyvena ne saldžiai, jos politikams pasisekė labiau nei Graikijos kolegoms. Šalies premjeras Pedro Passushas Koello leido savo pavaldiniams ilsėtis, tačiau įsakė likti šalyje ir nekeliauti po užsienį. Pats premjeras dviejų savaičių atostogas leidžia netoli nuo Faro miesto esančiame Mana Rotos kurorte.

Ispanijoje, atrodytų, taip pat ne metas poilsiui. Dauguma ministų turėjo maksimaliai susitrumpinti savo susiplanuotas atostogas, o daugelis jų poilsiauja netoli namų (per valandą skrydžio nuo Madrido). „Visiems, kas gali sau tai leisti, gerų atostogų“, - su tokiu palinkėjimu į kolegas kreipėsi Ispanijos premjeras Mariano Rajoy. Pats jis savo kelių dienų poilsį leis gimtojoje Galicijoje.

Paslaptimi liko tik Jungtinės Karalystės premjero Davido Camerono atostogų vieta. Skelbiama tik tai, kad Anglijos parlamento galva ilsėsis dvi savaites žemyninėje Europoje kartu su savo visa šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai